Rapsodija Zvezde u Španiji za šestu uzastopnu pobedu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017, 06:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapsodija Zvezde u Španiji za šestu uzastopnu pobedu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Baskoniju sa 87:69 (25:15, 25:12, 20:22, 17:20), u 19. kolu Evrolige, što im je šesti uzastopni trijumf i izjednačili se sa Panatinaikosom i svojim večerašnjim rivalom na tabeli.

Zvezda sada ima 11 pobeda, koliko imaju i Baskonija i Panatinaikos. Šampion Srbije je ovom pobedom nadoknadio poraz od sedam poena razlike, tako da ima pozitivan učinak s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Baskonijom u međusobnim susretima.

Crveno-beli će već u četvrtak imati priliku da se osame na petom mestu tabele, pošto igraju sa Panatinaikosom. Četvrtoplasirani Fenerbahče ima 12 pobeda.

Zvezda je večeras vodila praktično od početka do kraja meča, a u prvoj četvrtini je stekla dvocifrenu prednost. Ta razlika je početkom drugog poluvremena iznosila i 28 poena razlike, 62:34. Baskonija je u poslednjoj četvrtini uspela da priđe na 12 poena zaostatka u nekoliko navrata, ali je taj nalet definitivno odbio Marko Simonović trojkom za 77:60.

Crveno-beli su posle toga samo povećali prednost i ostvarili vredan trijumf.

Simonović je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, a imao je i pet skokova, a ekipu je predvodio Stefan Jović sa 18 poena, 12 asistencija i četiri ukradene lopte. Ognjen Kuzmić dodao je je 11 poena i šest skokova, a Nejt Volters devet poena.

Najefikasniji u Baskoniji bio je Šejn Larkin sa 16 poena.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.