Zvezda preko Vojvodine do prvog mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2016, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda preko Vojvodine do prvog mesta

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele Super lige, pošto su večeras na svom terenu u derbiju kola pobedili Vojvodinu sa 4:1, u 10. kolu takmičenja.

Golove za domaćina postigli su Džon Ruiz u 11, Mičel Donald u 64, Srđan Plavšić u 69. i Slavoljub Srnić u 90. minutu meča. Strelac za Vojvodinu bio je Filip Malbašić u 43. minutu.

Aktuelni šampion Zvezda je prva sa 25 bodova. Vojvodina je druga sa 23, a Radnički treći sa 20.

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dobro počela utakmicu i povela već u 11. minutu, dobrim udarcem Ruisa sa 20 metara, ali crveno-beli nisu iskoristili nalet, pošto je Vijeira devet minuta kasnije propustio odličnu priliku.

Portugalski napadač je izašao sam pred gol Vojvodine i odlučio da šutira, iako je imao samog Gelora Kangu na drugoj strani. Gosti su taj promašaj iskoristili dva minuta pred poluvreme.

Izjednačujućem golu prethodila je velika greška Kange, koji je dodao loptu u noge Melegu, a kapiten Vojvodine je odlično uposlio Malbašića, koji je ostao sam ispred Filipa Manojlovića i lako ga savladao.

Ekipe su na početku drugog dela bile izjednačene, a Zvezda je ponovo povela u 56. minutu posle oduzete lopte na sredini terena i odlične kombinacije domaćih igrača. Kanga je dodao do Ruisa na bok, a on je asistirao Donaldu, koji se odlično snašao i doneo crveno-belima novu prednost.

Zvezda drugi put nije dozvolila pad, već je uvećala prednost šest minuta kasnije. Ruis je dobro prošao, ali i bio zaustavljen, Kangi je odbranio Kordić, a lopta se odbila do Plavšića, kome nije bilo teško da postigne pogodak.

Zvezda je posle trećeg gola imala nekoliko odličnih prilika preko Vijeire, ali portugalski napadač nije savladao Kordića. Najbolju je imao kada je Marko Poletanović odlično prošao, ali mu je Kordić odbranio, a lopta se odbila do Vijeire, koji je promašio prazan gol.

Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu, posle kontranapada Srđana Plavšića, koji je centrirao do Srnića, a krilni fudbaler crveno-belih je primio loptu i šutirao. Kordić je zakačio loptu, ali se onda odbila u gol.

Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" pratilo je, kako je saopšteno, 14.100 gledalaca.

Božović: Opravdali epitet derbija

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da je njegova ekipa zasluženo večeras pobedila Vojvodinu sa 4:1 i vratila se na prvo mesto u prvenstvu Srbije.

"Utakmica je bila dobra, opravdali smo epitet derbija, za razliku od duela sa Partizanom kada smo izgubili. Drugo poluvreme bilo je odlično, ali mislim da je i prvo bilo dobro i da bi sve bilo lakše da je Vijera pogodio šansu za 2:0", rekao je Božović za Arenu sport.

Na pitanje šta se dešava sa Vijerom, koji je promašio tri sjajne šanse, Božović je rekao:

"Ne znam, sve radi dobro, u šansi je, kreće se dobro, ali lopta ne ulazi. Mislim da će morati da ode u crkvu".

Trener Novosađana Nenad Lalatović istakao je da je Zvezda zasluženo slavila, ali da je rezultat previsok.

"Zvezda je pokazala da je kvalitetnija u ovom trenutku i da se zasluženo vraća na prvo mesto. Dali smo maksimum, mislim da je rezultat previsok. Loše smo počeli, primili gol, ali posle smo uspostavili igru, dominirali, možda nam i nije sviran penal. Imali smo šanse, a onda je usledio neverovatan pad", rekao je Lalatović.

Rezultati i strelci 10. kola Superlige:

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1 (Ruiz 11, Donald 64, Plavšić 69, Srnić 90 - Malbašić 43)

Borac - Javor 1:1 (Drašković 76 - Cvetković 54)

Mladost - Bačka 1:0 (Bojović 26)

Napredak - Spartak 1:0 (Jovović 55)

Radnički Niš - Radnik 1:0 (Pavlović 75)

Ranije danas: Metalac - Partizan 0:1 (Leonardo 61), Voždovac - Novi Pazar 2:0 (Stojanović 82, 89).

Subota: Rad - Čukarički 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 25 bodova, Vojvodina 23, Radnički Niš 20, Partizan 19, Mladost 18, Napredak 16, Spartak 16, Metalac 14, Voždovac 14, Rad 12, Radnik 9, Javor 9, Novi Pazar 8, Bačka 7, Čukarički 6, Borac 6.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.