Zvezda - Da li je ovo ključ evropskog neuspeha?

Izvor: Sportske.net, 26.Avg.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda - Da li je ovo ključ evropskog neuspeha?

Šampion Srbije oprostio se od Evrope utešnim remijem u revanšu sa Sasuolom, a dani pred nama trebalo bi da otkriju uzroke novog neuspeha na međunarodnoj sceni.

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak su remizirali sa italijanskim Sasuolom pred svojim navijačima (1:1) i tako se oprostili od evropskih takmičenja u "sezoni kupanja" devetu godinu za redom.

Mnogo je toga već rečeno o uzrocima novog evropskog neuspeha, a čak je i sam trener Miodrag Božović nedvosmisleno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ukazao na osnovne probleme zbog kojih "Delije" ponovo neće gledati voljeni tim u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde premotao je juče film na zimski prelazni rok i otkrio da je angažovanje Brazilca Edsona bio veliki promašaj koje je crveno-bele skupo koštao.

Šampion Srbije nadao se da će Edson biti stub odbrane u prolećnom delu sezone i da će to biti garant za uspeh u Evropi jer je svima bilo jasno da zadnja linija tima ima najviše slabosti.

Brzo je postalo jasno da Edson nije kalibar za Superligu, a kamo li za Evropu, pa je u letnjem prelaznom roku "gašen požar" Tomasom Fibelom. Pokazalo se, međutim, da ni Francuz nije doneo ono što je bilo potrebno Zvezdi.

Ne treba zaboraviti, a to je napomenuo i Miodrag Božović, da je na meti bio i Milan Mitrović ali se njegov transfer izjalovio i na kraju nije pojačao crveno-bele.

U takvim okolnostima Miodrag Božović je bio primoran da improvizuje ali se čini da je u toj improvizaciji preterao pošto ista defanzivna linija nije vezala dve uzastopne utakmice na startu nove sezone!

Na desnom beku po pravilu su se smenjivali Miloš Cvetković i Marko Petković, na levom Luis Ibanjez (dok nije napustio klub), Mihailo Ristić i Dušan Anđelković, a na štoperskim pozicijama su se rotirali Tomas Fibel, Zoran Rendulić, Aleksandar Luković i Damjan Le Talek.

Činjenica je da je Miodrag Božović preterao sa rotacijama i da je zadnja linija sačinjena od onoga što je najbolje, ma ko to bio, morala da igra na svakoj utakmici kako bi se što bolje uigrala za odlučujuće mečeve.

Ovako, Crvena zvezda je u Evropi na šest utakmica primila 10 golova pa sve navedeno nedvosmisleno potvrđuje da je osnov problema bio u nedostatku kvalitetnih defanzivaca i uigranje zadnje linije.

Da dodamo na sve to da ni Damir Kahriman u novoj sezoni ne pruža partije kakve je pružao u prethodnih godinu dana pa se na taj način samo uklopio u sivilo defanzvne linije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.