Zvezda 27. put šampion Srbije!

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda 27. put šampion Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije za sezonu 2015/2016!

’Crveno-beli’ su dominirali čitavim tokom sezone i potpuno zasluženo osvojili 27. titulu u klupskoj istoriji.

Time su se ponovo osamili na večnoj listi i sada imaju jedan trofej više u nacionalnom prvenstvu od Partizana. Drugi put uzastopno sprečili su najvećeg rivala da ih prestigne i ostavili ga na, za sada, 26 trofeja.

Osim toga, u muzeju na stadionu ’Rajko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mitić’ stoje 24 pehara Kupa Srbije i po jedan Kupa šampiona i Interkontinentalnog kupa.

Izabranici Miodraga Božovića posao su završili tri kola pre kraja plej-ofa zbog boljeg međusobnog skora sa ekipom Čukaričkog.

Zvezda ima devet bodova viška u odnosu na Čuku, a prema propozicijama Superlige sledeći parametar posle osvojenih bodova koji se gleda jeste broj bodova u preliminarnoj fazi. I tu je Zvezda bolja, ali i u međusobnom skoru u regularnoj fazi takmičenja koji potom sledi.

Novi šampion je u jesenjem delu savladao ’Brđane’ sa 3:1, da bi u drugoj utakmici potpuno razbili protivnika i ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u sezoni – 7:2.

Ekipa iz Ljutice Bogdana ima fantastičnu gol razliku – na 33 utakmice postigli su čak 85 golova, uz samo 22 primljena i oborili rekord po broju uzastopnih pobeda.

Zvezda je tokom sezone nanizala 24 uzastopna trijumfa, zaustavio ih je bivši trener Nenad Lalatović sa Vojvodinom (0:0), dok su prvi poraz doživeli pre nekoliko dana od Čukaričkog, u 33. kolu.

I ovoga puta Lalatović je imao presudnu ulogu, pošto je zaustavio nalet Čukaričkog i vodio Lale do preokreta na Banovom brdu (2:1). Ekipa Milana Lešnjaka vodila je na svom terenu posle neverovatnog nesporazuma Bojana Nastića i Marka Kordića i užasna reakcija Vošinog golmana. To je iskoristio Saša Jovanović koji je imao lak posao da loptu sprovede u praznu mrežu.

Međutim, Novosađani su napravili potpuni preokret u drugom poluvremenu – u 68. minutu Nemanja Miletić je posle solo akcije precizno gađao suprotni ugao, da bi u finišu Nikola Trujić uz dosta sreće i pomoć golmana Nemanje Stevanovića postavio konačan rezultat.

"Želim da čestitam na tituli, pre svega svim navijačima Crvene zvezde, jer su nam uvek bili 12. igrač i davali veliku podršku", rekao je Božović posle duela sa Voždovcem.

Ugo Vijeira će verovatno biti najbolji strelac prvenstva jer je do sada postigao 20 golova, dva više od kolege iz tabora ’crno-belih’ Valerija Božinova. Sada je pred aktuelnom generacijom poslednji i najteži zadatak – plasman u grupnu fazu Lige šampiona u kojoj Crvena zvezda nije igrala od formiranja novog takmičenja 1992. godine.

Poslednji put u Evropi ’crveno-beli’ nastupali su u sezoni 2007/2008 kada su bili poslednji u grupi F Lige Evrope, koju su činili još Bajern Minhen, Braga, Bolton i Aris iz Soluna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.