Vujošević se potukao s navijačem Zvezde

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević se potukao s navijačem Zvezde

Kraj polufinalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde obilježio je incident u tunelu "Pionira", u kojem su učestvovali trener Partizana Duško Vujošević i zasad nepoznata osoba.

Zvezda je savladala Partizan 81:73, dobila seriju rezultatom 3:1 i plasirala se u finale plej-ofa, a odmah nakon susreta desile su se nemile scene. Dok je kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "crveno-bijelih" Luka Mitrović davao izjavu medijima, u pozadini se vidjelo kako Vujošević razmjenjuje udarce s nepoznatim licem. Iako iz MUP-a Srbije još nije zvanično objavljeno s kim se sukobio trener Partizana, njegova izjava, kao i analiza snimaka i fotografija iz dvorane ukazuju na to da je u pitanju navijač Zvezde Stevan Sojić, koji je postao poznat široj javnosti kada je nedavno spriječio novinarku TV B92 u obavljanju posla i skinuo sunđer s njenog mikrofona na stadionu Crvene zvezde. Incident u "Pioniru" uhvatila je kamera Sport kluba, a uprkos oprečnim informacijama u prvim minutima nakon kratke tuče, koju su prekinuli pripadnici Žandarmerije, ispostavilo se da se Vujošević nije potukao sa zvaničnikom Crvene zvezde Mirkom Pavlovićem. Na snimku skandala, koji je bacio još jednu mrlju na derbi, vidi se kako Vujošević udarcem započinje fizički sukob s osobom koja razgovara na telefon, poslije čega je poletjelo još nekoliko udaraca, a zatim se umiješala policija.

"Dok sam čekao da igrači Zvezde prođu, prišao mi je čovek i nešto dobacio, poslije čega je došlo do razmene udaraca. Ne znam mu ni ime, ali čuo sam da je jedan od vođa navijača Zvezde. Žandarmerija je saslušala dečka i ne znam zašto se podmeće ime Mirka Pavlovića", rekao je Vujošević i dodao:

"Hodnici su nešto što bi trebalo da bude obezbeđeno od bilo koga ko nije službeno lice. Međutim, Zvezda je dovela nekoliko vođa navijača. Možda nemaju poverenja u Žanderameriju i sproveli su ih u hodnike i svlačionice."

On je na kraju priznao da je Zvezda zasluženo prošla u finale:

"Ekipa koju vodim dala je maksimum, igrala je pošteno i to je naš limit. Protivnik ima kvalitet, posebno dužinu klupe, što se videlo u seriji. Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale i zahvalio bih državi na velikoj pomoći koju je Partizan imao. Treća utakmica bila je presudna u seriji i još jednom sam se uverio da je bilo skandalozno suđenje. Svako zlo ima kraj i, kako kaže crnogorska poslovica, 'i ovo će se lane zvati' i treba to izdržati."

Dejan Radonjić, trener Zvezde, nije želio da komentariše incident u kojem je učestvovao Vujošević, kao ni onaj u kojem je tim menadžer "crveno-bijelih" Nebojša Ilić pogođen tvrdim predmetom u glavu.

"Voleo bih da se više priča o košarkašima, skokovima i dobrim potezima. Bio sam s igračima u svlačionici i ne bih mogao da komentarišem nešto što nisam video. Mislim da ta tema mora da bude sporedna", naveo je Radonjić.

On je dodao da je njegov tim izdržao ogroman pritisak protiv Partizana i dodao da je sljedeći cilj osvajanje regionalnog takmičenja:

"Naravno da je teško igrati četiri utakmice u šest dana, posebno jer je 'vječiti derbi'. Moramo brzo da odreagujemo i zadovoljstvo ne smije da traje više od dva dana. Svjestan sam da su svi u klubu zadovoljni jer je sve urađeno i da može da počne naredna sezona. Moramo da spustimo loptu i da uradimo ono što želimo, a to je trofej ABA lige, pa domaće prvenstvo."

Zvezda se plasmanom u finale plasirala u Evroligu, a protivnik tima s Malog Kalemegdana u borbi za pehar biće pobjednik druge polufinalne serije između Budućnosti i Cedevite, gdje je, nakon novog trijumfa Cedevite (88:85), skor izjednačen 2:2. Odlučujuća utakmica igra se sutra (18.30) u Podgorici.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Incident

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.