Lalatović: Idemo hrabro na Zvezdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Idemo hrabro na Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra na stadionu "Rajko Mitić" Vojvodinu u derbi utakmici 35. kola Super lige Srbije, dok će drugoplasirani Čukarički na Banovom brdu ugostiti Radnički iz Niša.

Sutrašnja utakmica za Zvezdu nema rezultatski značaja, pošto je ekipa Miodraga Božovića pobedom u prethodnom kolu plej-ofa protiv Voždovca i porazom Čukaričkog od Vojvodine osvojila 27. šampionsku titulu.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fudbaleri moraju da budu hrabri protiv Crvene zvezde ako žele da zabeleže još jedan povoljan rezultat.

"Za nas je svaka utakmica jako bitna, pošto želimo da izađemo u Evropu, a da bismo to uradili, na preostale tri utakmice moramo da ostvarimo bar dve pobede. Zvezda je matematički već osvojila titulu i to sasvim zasluženo. Na 'Marakani' je uvek teško igrati, ali nemamo drugog izbora sem da budemo hrabri, pokažemo veliku želju i da ono što radimo na treninzima prenesemo na utakmicu", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Lalatović je kazao da je nebitno u kom će sastavu nastupiti beogradski klub, kao i to da njegov tim neće biti kompletan.

"U kakvom god sastavu da zaigra, Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda, ali isto tako, mi smo Vojvodina, jako veliki klub i naše ambicije su da igramo u Evropi, što Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad apsolutno zaslužuju", kazao je Lalatović.

On neće moći da računa na suspendovanog Radovana Pankova, kao i na nedovoljno oporavljenog golmana Nikolu Perića. Najavio je da će biti jedna ili dve promene u odnosu na duel sa Čukaričkim u prošlom kolu.

Trener Vojvodine je istakao da ne smatra da će prednost njegovog tima biti to što je Zvezda osvojila titulu.

"Ako Zvezda odmori četiri-pet standardnih prvotimaca, to znači da će šansu dobiti igrači kao što su Nenad Gavrić, Predrag Sikimić, David Babunski, Mihailo Ristić, Srđan Plavšić... To su sve hitri igrači, koji su jako dobri u igri jedan na jedan i odlično koriste prostor. Žele da se dokažu i pokažu da zaslužuju mesto u timu, odnosno da ostanu tu i nakon leta. Svi oni nisu slučajno u Zvezdi, već zato što imaju kvalitet", rekao je Lalatović.

Zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, utakmica će se igrati pred praznim tribinama, a Lalatović je kazao da misli da nikada nije vodio tim pred praznim tribinama i u šali dodao da će "morati da povede računa o tome šta priča" jer su mikrofoni svuda okolo i sve se čuje.

"Lično, nisam za ovakav vid sankcionisanja, pre sam za novčane ili neke druge oblike kazni. Na našim stadionima i ovako nema mnogo gledalaca, a ovo je pritom još i derbi, pa zato mislim da je šteta i za jedan i za drugi tim. To su mladi igrači i treba da igraju pred 20.000 ljudi, a ne pred policijom i redarima", kazao je Lalatović.

Utakmica će se igrati sutra od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Čukarčki se bori za Ligu šampiona

Čukarički će od 19.00 na Banovom brdu dočekati Radnički koji je posle dve vezane pobede poražen u prethodnom kolu s 1:4 od Borca, pa je tako "pao" na peto mesto i udaljio se od pozicije na tabeli koja bi mogla da ih vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Ekipa Milana Lešnjaka je u utorak pretrpela prvi poraz (1:2) posle sedam uzastopnih pobeda, ali i pored toga zauzima drugo mesto u Super ligi s dva boda više od trećeplasiranog Partizana.

Crno-beli će u istom terminu poput Čukaričkog odigrati svoju utakmicu 35. kola prvenstva Srbije. Partizan će na stadionu u Humskoj dočekati Voždovac i pokušati da upiše treću uzastopnu pobedu.

Voždovac s druge strane nema rezultatski imperativ, jer posle 34 utakmice ima 21 bod i zauzima osmo mesto, a takođe utakmica bez rezultatskog značaja igraće se i u Čačku od 19.00, gde će Borac dočekati Radnik iz Surdulice.

U plej-autu Super lige najviše pažnje privlači utakmica između OFK Beograda i Spartaka koji je dobrom serijom rezultata sebi obezbedio opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala.

Utakmica na Karaburmi igraće se u nedelju od 17.00, a OFK Beograd bi u slučaju poraza i pobede Mladosti protiv Novog Pazara, odnosno Rada protiv Jagodine ispao u niži rang takmičenja posle 25 godina.

Jagodina je već ispala u niži rang takmičenja, pa sutrašnja utakmica od 19.00 protiv Rada za njih nema rezultatski značaj.

U ostalim utakmicama plej-auta Super lige, Javor će sutra od 19.00 dočekati Metalac, a kolo će u nedelju od 19.00 zatvoriti Novi Pazar i Mladost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvodina očitala lekciju Zvezdi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2016, 02:09

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Beogradu novog šampiona Srbije Crvenu zvezdu sa 3:1, u 35. kolu Super lige...Strelci za Vojvodinu bili su Nikola Trujić u 21. i 58. i Aleksandar Paločević u 69. minutu, dok je gol za Zvezdu dao Marko Grujić u 45...Zvezda, koja je u prošlom kolu obezbedila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.