Vilijams pobedio Cirbesa u kvizu: Amerikanac se razume u istoriju, a Nemac u hranu

Izvor: Sportal.rs, 26.Nov.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams pobedio Cirbesa u kvizu: Amerikanac se razume u istoriju, a Nemac u hranu

Markus Vilijams protiv Maika Cirbesa. Novajlije u redovima Crvene zvezde Telekom oprobali su se u kvizu u okvoru emisije Evrolige. Pitanja su bila raznovrsna, a na kraju je pobedio američki plejmejker. Rezultat je bio 4:3.

Duel je otvoren pitanjem o znamenitostima Beograda, a brži je bio Vilijams koji je kao simbol prestonice Srbije naveo Hram Svetog Save na Vračaru. Izjednačio je nemački centar, pošto se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << brže setio tipičnpg srpskog jela - ćevapa.

Recite nešto na srpskom. Kao "iz topa", Vilijams je rekao "smrda" i poveo sa 2:1. Pitanje o imenu kapitena Zvezde (Luka Mitrović) donelo je novo izjednačenje, pošto je nemački centar bio brži.

Novo pitanje o saigračima donelo je novo vođstvo Vilijamsu. Ko je od aktuelnih igrača najduže u timu - Branko Lazić je bio odgovor. A pitanje koje su boje na grbu Zvezde nateralo je na kraće razmišljanje takmičare. Brzo su rekli crvena i bela, ali je Cirbes pogledao na dres i konstatovao da je tu i zlatna. Dovoljno za 3:3.

A onda je usledilo pitanje za pobedu. Koje godine je osnovan klub? Vilijams je pogodio - 1945. Za konačan trijumf. Na kraju, Amerikanac je najavio i kako će proslaviti pobedu.

- Sada ću svima da pričam kako sam pametniji od njega. To sam mu rekao i uoči kviza - uz osmeh je rekao Vilijams.

Kviz možete da pogledate u klipu, od 19:50.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.