Vilijams: Moramo da budemo mirni

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams: Moramo da budemo mirni

Plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams izjavio je da je Valensija jedan od težih protivnika u Evroligi.

“Znamo da su agresivna ekipa koja igra sa mnogo kontakta i koja trči kontre. Imaju i sjajne šutere, tako da su oni jedan od najtežih rivala sa kojima ćemo igrati u Evroligi“, rekao je Vilijams i dodao da lično poznaje neke od igrača.

“Harangodi je dobar strelac, Van Rosom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogađa otvorene šuteve i dobar je u odbrani“, dodao je američki organizator igre.

Vilijams kaže da je odbrana ključ za pobedu nad Valensijom (predstavljanje španske ekipe pročitajte OVDE).

“Svaka utakmica je važna, a ova je najvažnija do sada. Moramo da izađemo na teren odlučni i mirni. Imamo mlad tim i neke greške se prave od uzbuđenja, zato moramo da igramo svoju igru – ako budemo igrali čvrstu odbranu kao što znamo da možemo, publika će se još više uključiti i onda možemo da odigramo dobar meč“.

Bek Čarls Dženkins veruje da je agresivna odbrana i kontrola skoka ključ za pobedu.

Kapiten Luka Mitrović smatra da njegovi saigrači i on moraju da isprave greške iz meča sa Neptunasom.

“Valensija je veliki izazov. Oni su skup odličnih pojedinaca, prošlogodišnji osvajač Evrokupa. Počeli su Evroligu sa dva poraza i zato im je pobeda preko potrebna. Na nama je da ponovimo meč iz prvog kola i da ispravimo greške koje smo pravili u meču sa Neptunasom. Uz podršku sa tribina, koja nadam se neće izostati, idemo na drugu pobedu“, kaže Mitrović.

Zvezda u ABA ligi ima maksimalnih 5-0.

“Te pobede daju samopouzdanje, atmosfera je na visokom nivou i sa nestrpljenjem čekamo meč sa Valensijom. Svaka utakmica u Areni pred ovom publikom jeste posebna priča“, dodao je Mitrović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je za Valensiju da je klub koji je uz rame velikanima Realu i Barseloni.

Bek ‘crveno-belih’ Jaka Blažič pozvao je navijače da ispune “Arenu”, tim pozivima se pridružio i predsednik kluba Nebojša Čović, koji je pred meč sa Valensijom pričao i o budžetu za ovu sezonu.

Podršku košarkašima Zvezde pružili su i bivši košarkaši ‘crveno-belih’ Igor Rakočević i Vladimir Radmanović.

Strateg Valensije Velimir Perasović rekao je da će njegovom timu biti zadovoljstvo da igra u “Areni” i da neće biti drame čak i ako izgube.

Utakmica Crvena zvezda – Valensija počinje od 19.00, a kapije Kombank arene biće otvorene od 16.30.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilijams neće ulogu heroja: Odbrana je uradila svoje, cele nedelje smo ih proučavali

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Junak pobede Crvene zvezde Telekom nad Valensijom u 3. kolu Evrolige od 76:63, američki organizator igre Markus Vilijams, nije želeo sebe da ističe u prvi plan posle sjajne partije..."Ključ za ovu pobedu je naša odbrana. Cele nedelje smo proučavali igru Valensije, dobro smo se spremili i onda uspeli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.