Vesić: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan

Skupština Grada Beograda usvojila je danas Informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću ispred stadiona Crvene zvezde koji nosi njegovo ime.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Skupština grada usvojila "informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću iako će on biti podignut na zemljištu koje je vlasništvo FK Crvena zvezda i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << finansiran donacijom uglednih zvezdaša što znači da grad neće koštati ni dinar".

- Zvezda je, pored toga što spomenik Rajku Mitiću podiže sama i na svom zemljištu, zatražila saglasnost nadležne gradske komisije i to je procedura koju treba da poštuju svi u gradu, bez obzira da li su u pitanju sportski klubovi, opštine ili udruženja građana - rekao je Vesić.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Grada, Vesić je istakao da je Rajko Mitić legendarni fudbaler Crvene zvezde, ali i srpskog fudbala i deo naše sportske istorije.

- Veoma mi je drago zato što će Rajku Mitiću ispred stadiona koji nosi njegovo ime biti podignut spomenik - dodao je Vesić.

Spomenik će biti otkriven 4. marta na Zvezdin rođendan. Tog dana biće svečano postavljena i tabla sa imenom ulice Rajko Mitić koja se nalazi odmah pored stadiona.

- To je dug koji Srbija ima prema jednom od svojih najvećih fudbalera u dokaz da se sećamo svih onih ljudi koji su dali doprinos razvoju našeg sporta - rekao je Vesić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.