Bačka sa devet igrača izgubila od Zvezde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 03:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka sa devet igrača izgubila od Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Bačkoj Palanci domaću Bačku sa 3:0, u utakmici 23. kola Super lige Srbije i stekli devet bodova prednosti nad Partizanom.

Dvostruki strelac u pobedi Zvezde bio je Ričmond Boaći, koji je postigao golove u petom i 38. minutu, a konačan rezultat postavio je Luka Adžić u drugom minutu nadoknade vremena.

Zvezda je ostvarila 19. pobedu u ligi i prva je na tabeli sa 60 bodova, devet više ali i utakmicom više od Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji danas od 17 časova u Beogradu igra protiv Borca. Bačka je pretrpela 15. poraz i pretposlednja je na tabeli sa 18 bodova.

Zvezda je danas povela u petom minutu kada je posle dodavanja Gelora Kange, Boaći uspeo da se oslobodi jednog protivničkog igrača i poslao loptu u mrežu. Boaći je nekoliko minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je glavom poslao loptu pored stative.

Beogradski tim je napadao, ali Boaći, Damijen le Talek i Dušan Anđelković nisu uspeli da savladaju golmana Ivana Konovalova.

Crveno-beli su udvostručili prednost u 38. minutu, kada je Boaći postigao svoj drugi gol, ponovo posle akcije Kange. Bačka u prvom delu igre nije napravila nijednu ozbiljnu šansu.

Zvezda je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, a u 52. minutu sudija Milan Ilić dosudio je jedanaesterac za crveno-bele pošto je smatrao da je Milan Klisura povukao za dres Le Taleka. Klisura je zbog toga dobio drugi žuti karton i isključen je, a Donald Mičel je izveo penal, ali je pogodio stativu.

Posle toga fudbaleri Zvezde su promašili nekoliko prilika, a od 65. minuta imali su i dva igrača više, pošto je Strahinja Manacanović dobio drugi žuti karton, jer je šutnuo loptu nezadovoljan sudijskom odlukom.

Posle toga Zvezda je bezuspešno napadala, a Bačka je dobru priliku propustila u 90. minutu pošto je Luka Vuković iz izgledne situacije loše zahvatio loptu. Konačan rezultat postavio je Adžić atraktivnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U narednom kolu Zvezda će 4. marta na svom terenu igrati protiv Partizana, a Bačka u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

Božović: Moramo da mućnemo glavom, Govedarica: Naivni golovi

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegova ekipa današnju utakmicu protiv Bačke odigrala ispod nivoa, pošto je postigla samo jedan gol sa dva igrača više u drugom poluvremenu.

"Mislim da smo prvo poluvreme odigrali kako treba, napravili smo mnogo šansi koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo igrali jako loše. Imali smo igrača više neko vreme, a posle toga i dvojicu više, ali smo na kraju uspeli da postignemo samo jedan gol. Mislim da smo igrali ispod nivoa. Ako budemo igrali ovako u 'večitom' derbiju (s Partizanom), biće teško. Moramo dobro da mućnemo glavom", rekao je Božović za televiziju Arenasport posle utakmice.

Trener Bačke Zoran Govedarica rekao je da je nezadovoljan pristupom svojih igrača.

"Ne postoji ništa pozitivno što možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naivno smo primili golove, a klub kakav je Zvezda ne prašta greške. Rano su poveli, iz naše gluposti dobili smo drugi crveni karton i to zbog nesportskog ponašanja, što ne sme da nam se dešava. Moramo da izvučemo pouke i okrenemo se narednom protivniku. Pristup utakmici je bio najlošiji otkako sam u klubu, sa previše respekta su ušli, pravili velike greške, što nije bila njihova osobina u prethodnim utakmicama. Promenili smo tim, mnogo igrača je debitovalo, verovatno je to uticalo, ali nije opravdanje", rekao je Govedarica.

Rezultati 23. kola:

Bačka - Crvena zvezda 0:3 (Boaći 5, 38, Adžić 90+2)

Kasnije danas:

Radnik - Mladost

Javor - Spartak

Novi Pazar - Metalac

Radnički - Voždovac

Čukarički - Napredak

Partizan - Borac

Sutra:

Vojvodina - Rad (17 sati)

Tabela: Crvena zvezda 60 bodova, Partizan 51, Vojvodina 48, Mladost 37, Napredak 36, Javor 32, Radnički 30, Spartak 30, Voždovac 28, Rad 24, Čukarički 23, Metalac 22, Radnik 20, Bačka 18, Borac 18, Novi Pazar 12.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.