Uživo, prvi protiv trećeg: Šou crveno-belih, Zvezda - Čukarički 4:1!

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, prvi protiv trećeg: Šou crveno-belih, Zvezda - Čukarički 4:1!

Fudbaleri Crvene zvezde od 19 časova igraju derbi 23. kola Jelen Superlige protiv trećeplasiranog Čukaričkog, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uz Blicsport.rs. Domaćin je poveo u 144. sekundi utakmice posle solo-prodora i preciznog udarca Darka Lazovića, ali je mladi Mandić u 42. poravnao na 1:1. Ipak, pred sam kraj poluvremena, Lazović je vratio prednost Zvezdi, a onda iz penala u 50. minutu doneo prednost od 3:1, da bi na tri razlike povisio Mrđa u 57.

U osmom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kolu ovog prvenstva, "brđani" su iznenadili crveno-bele savladavši ih sa 2:0 uz gol "Zvezdinog deteta" Slavoljuba Srnića, no na Marakani Čukarički maltene da ne zna za uspehe. Od 14 dosadašnjih dolazaka, samo jednom je izbegao poraz, i to zahvaljujući remiju 2007, ali je ovoga puta stigao na naš najveći stadion kao najozbiljniji pratilac "večitih", jer je treći na tabeli.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović odlučio se da u startnu postavu, umesto povređenog Daude uvrsti Kasalicu, koji je od početka u napadu sa Mrđom činio tandem lidera Superlige, kog je po po bodovima, makar privremeno, stigao Partizan savladavši u Ivanjici Javor.

Baš kao što je Zvezda primila gol na samom startu prvog ovosezonskog susreta sa "Čukom", revanširala se ovom suparniku na sličan način, bar po vremenu za prvi pogodak: igrao se treći minut, tačnije 144. sekund, kada je Darko Lazović okončao svoj solo-prodor kroz sredinu i, iskoristivši što se jedan od gostujućih igrača, Deni Pavlović, okliznuo, te preciznim udarcem desnom nogom u dalji ugao doneo prednost od 1:0.

Usledilo je dvadesetak minuta borbe koja se odvijala mahom između dva šesnaesterca, s tim što su gosti nastupali prilično hrabro, sa brojnim odlascima na protivničku polovinu terena, na kojoj su se i prilično zadržavali, ne i ozbiljnije pretili Bajkoviću. Pa opet, opasni su bili naleti "brđana", koji su od 20. do 35. minuta pleli mrežu oko gola lidera, no na scenu je onda stupio Dragan Mrđa. On je imao dve dobre šanse u samo tri minuta, a obe je završio nedovoljno preciznim udarcima - najpre je glavom poslao "žabicu" preko prečke, iako ju je uputio sa ivice peterca, a onda je preslabo šutirao posle proigravanja razigranog Lazovića, pa je Ristić uspeo da ukroti loptu.

Spasa za golmana nije bilo u 42. minutu, i to na drugoj strani terena: Kelhar je loše reagovao na 30-ak metara od gola Zvezde, glavom je poslao loptu ka Pavićeviću, što je prozreo mladi, 19-godišnji Mandić. On je na svom drugom superligaškom nastupu u karijeri gurnuo loptu pokraj poslednjeg defanzivca domaćih, izbio sam pred Bajkovića i po zemlji uputio udarac za 1:1 i muk na Marakani.

Ipak, pred sam kraj poluvremena, Pečnik je sjajno, sa desne strane, uputio loptu između dvojice igrača gostiju, baš iza njih je utrčao Darko Lazović i spoljašnjim delom kopačke poslao loptu u dalji deo mreže, vrativši vođstvo Zvezdi - 2:1.

Drugo poluvreme je počelo velikim naletom crveno-belih, dobar šut Kovačevića sa distance iznedrio je dobru reakciju golmana Ristića, a u nastavku te akcije Pečnik i Kovačević se nisu najbolje razumeli ko od njih treba da šutne odbijenu loptu, pa su usledile i burne reakcije kada je udarac koji je usledio bio neprecizan.

Ipak, nezadovoljstvo je brzo odmenila radost, jer je u 49. minutu Lukas Piasentin nepropisno, rukama oborio Mrđu, pa je sudija Vukadinović pokazao na belu tačku. Precizan šuter, i pored toga što se okliznuo prilikom izvođenja jedanaesterca, bio je Lazović - 3:1.

Razigrali su se tada crveno-beli, a raspevanu i bakljama obasjanu Marakanu uveseljavali su potezi trostrukog strelca, koji se zabavljao probacivanjem lopte kroz noge rivala, ali i šutevi sa distance, poput Milijaševog slobodnjaka u 55. minutu kada je prečka spasila "brđane" novog pogotka.

Spasa, međutim, nije bilo dva minuta kasnije kada je maestralno dodavanje Ninkovića sa leve strane u sredinu izbacilo Lazovića u prvi plan, a iako je Ristić zaustavio taj udarac, na loptu je natrčao Mrđa i rutinski zatresao nebranjenu mrežu - 4:1.

U toku: Crvena zvezda - Čukarički 4:1 (2. poluvreme)

Strelac: 1:0 Darko Lazović (3), 1:1 Staniša Mandić (42), 2:1 Darko Lazović (45), 3:1 Darko Lazović iz penala (50), 4:1 Dragan Mrđa (57)

Beogad - Stadion: Crvene zvezde; Gledalaca: oko 17.380; Sudija: Milenko Vukadinović;

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Kasalica, Mrđa

Čukarički: Ristić, Pjasentin, D. Srnić, Pavlović, Stojković, Bojić, Brežančić, Mandić, Matić, Stojiljković, S. Srnić

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lazović odgovorio Lazoviću, Zvezda opet ubedljiva

Izvor: Mondo, 12.Apr.2014

Crveno-beli slavili u derbiju 23. kola JSL protiv trećeplasiranog Čukaričkog - 4:1. Het-trik Darka Lazovića i novi..

Nastavak na Mondo...

Lazović za novu pobedu Zvezde, opet +3

Izvor: Press, 12.Apr.2014

Junak susreta bio je trostruki strelac Darko Lazović, koji je navijače obradovao vodećim golom već u 3. minutu. Nakon što su gosti sa Banovog brda izjednačili pred kraj poluvremena, Lazović je ponovo zatresao mrežu tri minuta kasnije, a sjajnu partiju krunisao je deset minuta posle odmora...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.