Kup: Zvezda u finišu slomila Borčance

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup: Zvezda u finišu slomila Borčance

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da se plasirau u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na stadionu ’Rajko Mitić’ savladali BSK Borču – 3.0 (0:0).

Golove za crveno-bele postigli su Slavoljub Srnić u 68. minutu, Ugo Vieira u 71, a konačnih 3:0 postavio je Petar Orlandić iz penala u 87. minutu.

Tim Miodraga Božovića, sa izmenjenim sastavom, uspeo je da se posle tri godine plasira u četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kupa Srbije, ali im je to tek u drugom poluvremenu pošlo za nogom, kada su postignuta sva tri gola.

U prvom poluvremenu, Zvezda je imala inicijativu, ali nije mogla da dođe do gola i da spreči otpor Borčanaca. Stvarale su se šanse, a posebno u drugom poluvremenu.

Ipak, tek u 68. minutu posle druge stative sjajanog Andrije Lukovića, koje je bio i najbolji na terenu, Srnić se našao na pravom mestu i postigao gol za vođstvo svog tima.

Vieria je tri minuta kasnije uspeo da duplira vođstvo na asistenciju Mičela Donalda, a konačan rezultat i ubedljivih 3:0 postavio je Petar Orlandić u 87. iz penala.

Zvezda takmičenje nastavlja na proleće (četvrtfinale 5. aprila, polufinale 26. 4/10. 5, finale 27. maja).

Prazne tribine obeležile su početak meča osmine finala Kupa Srbije. U uvodnim minutima meča Zvezda je imala inicijativu, a prvu priliku dobio je u devetom minutu Srđan Plavšić, koji je došao nadomak šesnaesterca i pripretio pred golom mreže BSK, ali je Bogdanović odbio loptu u korner.

Tim Miodraga Božovića je bila više na protivničkoj ekipi, ipak, prave prilike nije bilo. Sa druge strane Borčanci su posle 20. minuta imali rezultat koji im odgovara.

Međutim, u 24. minutu, šansa za gostujući tim, potpuno je ispala odbrana Zvezde, ali je Žerađanin neprecizno šutirao posle dodavanja Džugurdića. Samo četirti minuta kasnije, bivši fudbaler PSV, Andrija Luković pokušava iz daljine da postigne pogodak, ali šutira preko gola.

Prvu izmenu trener BSK napravio je dva minuta pre kraja prvog poluvremena, umesto povređenog Miloša Džugurića na teren je ušao Milan Jokić, koji je prošao mlađe kategorije Zvezde i Partizana. Na isteku 45. minuta domaći tim je imao sreće, lopta je vrlo lako mogla da uđe u gol Supića. Posle centaršuta igrača BSK, golman crveno-belih izbio je loptu, ali je Le Talek spasio Zvezdu i na odmor igrači odlaze sa istim rezultatom, kao i na početku meča. (0:0)

U nastavku meča, Ugo Vieria je u 50. minut mogao da dovede svoju ekipu do vođstva. Prvo je Le Talek ukrao loptu i povukao kontranapad, dodao je Portugalcu koji se propisno obrukao promašivši zicer. Samo pet minuta kasnije, isti igrač je šutirao glavom, ali udarac nije bio precizan, pa je lopta završila pored stative.

Prvu izmenu Miodrag Božović napravio je u 63. minutu, izašao je debiitant u dresu crveno-belih Stefan Milošević, koga je zamenio Dušan Anđelković.

Samo dva minuta kasnije, Andrija Luković je lukavo izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila stativu. Konačno je Zvezda došla do gola, opet je Luković pogodio stativu, da bi Slavoljub Srnić u 68. minutu se našao na pravom za vodeći pogodak. (1:0).

Tri minuta kasnije, Ugo Vieira je duplirao vođstvo na asistenciju Mičela Donalda. Portugalac se našao u šesnaestercu i poslao loptu u desni ugaao gol golmana gostujućeg tima. Posle gola Vieira je napustio teren, a umesto njega ušao je Petar Orlandić, a poslednju izmena u Crvenoj zvezdi, Božović je izvršio u 75. minutu, Luka Adžić je zamenio neprimetnog Davida Babunskog.

U 87. minutu, kapiten BSK Borče, Dušan Plavšić, rukama je oborio Donalda, a sudija Marko Popović pokazao na belu tačku. Precizan je bio Petar Orlandić, snažnim udarcem po sredini gola. To je bio i konačan rezultat kojim su fudbaleri Zvezde obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.