Uživo: Vilijams odlično diriguje crveno-belima, Zvezda - Valensija 29:18

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Vilijams odlično diriguje crveno-belima, Zvezda - Valensija 29:18

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju od 19 časova u beogradskoj Areni protiv Valensije meč 3. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz Blicsportov blog uživo.

Ma koliko srpski reprezentativac Stefan Jović bio omiljen posle partija na Mundobasketu, Zvezda u ovoj utakmici igra nekako konkretnije i jednostavnije (a efikasnije) kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igru organizuje Markus Vilijams. Bar u prvih 15 minuta.

Čim se Vilijams vratio na parket, počeli su da se ređaju pogoci crveno-belih - Amerikanac je najpre atraktivno proigrao Marjanovića, koji je potom i sam izgradio poziciju u narednom napadu, donevši 29:18 domaćinu.

Kako vreme odmiče, a naročito u drugoj deonici, Valensija je sve bolja u skoku. U defanzivnim više nema problema kao na startu utakmice, a ofanzivni se ređaju maltene posle svakog promašaja. Ipak, šut uopšte ne služi ni jedne ni druge u drugoj četvrtini, što uz "krađe" poput Mitrovićeve održava Zvezdinu prednost koja, u 14. minutu, iznosi 25:18.

Prilično je "izmešana" petorka Zvezde u odnosu na početnu, sada su an parketu Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović i Marjanović. A ovaj poslednjepomenuti je u igru ušao kada je Bojan Dubljević treći put od četiri pokušaja poentirao preko Cirbesa.

Međutim, novi čuvar ga nije zaustavio, pa je crnogorski centar došao do svog devetog poena nadmudrivši i Zvezdinog gorostasa, primakavši goste na 23:18.

Kad god Vladimir Lučić, bivši kapiten Partizana, dotakne loptu ili je na neki drugi način u centru pažnje, "delije" ga vređaju i... to ne prestaje, iako je meč ušao u drugu deonicu.

Zvezda - Valensija 21:16

Završnica prve četvrtine pripala je gostima, koji su gubili sa devet poena razlike, a na predah otišli sa "-5", i to posle tri uzastopno promašena šuta crveno-belih, a, između ostalog, trojke Bojana Dubljevića.

U prvoj deonici Zvezda je šutirala 6/10, a Valensija 5/10 za dva poena, dok je trojke Zvezda šutirala 1/3, a gosti 1/6. Domaćin je dominirao u skokovima, 13:6, no Valensija je bila bolja u osvojenim loptama (3:0) a imala je i manji broj izgubljenih lopti (2:5)

U Areni je atmosfera sjajna... a i lepa.

Dvaput u nizu košarkaši Valensije poentirali su na identičan način, iz "fleks" akcije, u kojoj krilni igrač priđe plejmejkeru da bi primio loptu, a tako oslobodi skoro čitavu stranu terena sa koje je došao - svom centru. A centar, ostavši "jedan na jedan" sa svojim rivalom, potom poentira, što je Dubljević uradio u dva navrata, kada ga je čuvao Cirbes.

Međutim, prilazak na 15:12 nije dugo trajao, jer se razigrao Jaka Blažič, koji je svojim prodorima doneo 19:12 domaćinu u osmom minutu igre.

Dejan Radonjić je posle tajmauta u 6. minutu odlučio da zameni tri igrača, pa su u petorci ostali Vilijams i Mitrović, a ušli su Blažič, Kalinić i Cirbes.

Otkako je Valensija imala 6:8, Zvezda je defintiivno preuzela kontrolu.

Ona Vilijamsova trojka potpuno je probudila publiku, a ofanzivni skokovi mladog kapitena Luke Mitrovića u dva različita napada oduševili su "delije", pa se čini da, pri vođstvu crveno-belih od 13:8, maltene niko ne sedi u Areni. Svi su na nogama.

Ribas, Liščuk i Sato su za minut preokrenuli rezultat u korist Valensije, koja je gubila sa 6:2 posle Mitrovićevih bacanja i Vilijamsovog pogotka, a potom povela sa 6:8.

Međutim, ubrzana igra oba rivala više je počela da prija crveno-belima, pre svih Markusu Vilijamsu koji je posle pogotka Luke Mitrovića ubacio trojku, donevši 11:8 Zvezdi.

Prvi napadi obe ekipa obavljeni su uz "pik-en-rol", s tim što je Marjanović iskoristio Vilijamsovu asistenciju posle njihove saradnje na levom boku, dok su gosti iz Španije dva svoja napada, prvi preko "centralnog pika", prokockali jer im šutevi nisu bili precizni.

Zvezda je u meč ušla sa odbranom "čovek na čoveka", kao i njihov rival.

U trenutku kada su u Arenu ušli i rukometni reprezentativci Srbije - počela je utakmica Zvezda - Valensija

Trener crveno-belih Dejan Radonjić odlučio je da početnu petorku čine: Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović.

Još nekoliko minuta ostalo je do početka, na tribinama Arene sada je već oko 15, 16 hiljada gledalaca.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Vilijams odlično diriguje crveno-belima, Zvezda - Valensija 31:23

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju od 19 časova u beogradskoj Areni protiv Valensije meč 3. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz Blicsportov blog uživo...Imala je Zvezda 31:18 posle pogotka Markusa Vilijamsa sa polu-distance, a onda je nekako odjednom - stala. U napadu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.