Zvezda pobedom overila jesenju titulu

Izvor: B92, 10.Dec.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedom overila jesenju titulu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Niša sa 2:1 u 20. kolu Superlige Srbije i na taj način obezbedili titulu u jesenjem delu šampionata.

Golove za pobednički tim postigli su Džon Ruis u trećem minutu i Mičel Donald u 23, dok je jedini pogodak za ekipu iz Niša postigao Milan Pavkov u 12.

Crveno-beli sada imaju 51 bod i devet više od Partizana i Vojvodine, a u poslednjem kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog dela šampionata odigraće protiv Radnika iz Surdulice.

Sa druge strane, Nišlije u poslednjem kolu dočekuju Metalac, a posle ovog poraza zauzimaju sedmo mesto sa 29 bodova.

Crveno-beli su pred oko 14000 navijača overili jesenju titulu, pošto su u zanimljivom meču savladali ekipu Radničkog iz Niša. Sva tri gola postigli su u prvom poluvremenu i sa istim rezultatom završen je duel između ove dve ekipe.

U prvih 45. minuta viđen je dinamičan i interesantan meč. Ekipa Miodraga Božovića, stigla je do prvog vođstva već u trećem minutu meča golom Džona Ruisa sa oko 20 metara, ali je Milan Pavkov samo devet minuta kasnije uspeo da izjednači.

Domaći tim je u nastavku imao još nekoliko pokušaja, da bi Donald posle nespretnog šuta Kange i loše odbrane Radničkog, doveo do nove prednosti za 2:1.

Iako se možda očekivalo da će i u drugom poluvremenu ekipe postići još nekoliko golova to se nije desilo pa je duel završen istim rezultatom kao i sa početka meča.

Tok meča:

U timu Miodraga Božovića posle pauze od mesec i po dana zbog povrede, ponovo je u sastavu Gregor Kanga.

Zvezda je odmah na startu uspela da iskoristi i realizuje prvi udarac ka golu, a precizan sa 20 metara bio je Džon Ruis u trećem minutu meča. I u nastavku meča, crveno-beli su nastavili da prete pred golom Bajića, pokušali su i Plavšić i Sikimić, ali je rezultat ostao isti.

Mrkić je sjajno odigrao, a Saša Stojanović sjajno aistirao Pavkovu koji postiže gol glavom za izjednačenje u 12. minutu. Kostarikanac je samo četiri minuta kasnije mogao da dovede ekipu do vođstvo, još jednom je sjajno šutirao, ali je golman gostujuće ekipe uspeo da odbrani Ruisov udarac sa 17 metara.

Spetljali su se Nišlije što su znali da iskoriste igrači Miodraga Božovića. Mičel Donald se dobro snašao posle nepreciznog šuta Gelora Kange u 23. minutu i poslao loptu pod prečku za novo vođstvo crveno-belih – 2:1.

Posle dužeg vremena, gostujući tim imao je sjajnu priliku za novo izjednačenje, opet se najbolje snašao Pavkov, ali je ovoga puta bio neprecizan. Pokušao je Kanga da asistira Sikimiću, poslao je loptu, ali ovaj nije uspeo da relaziju .Na drugoj strani, Saša Stojanović je uputio udarac ka golu Manojlovića, ali to sprečava Kanga. Tri minuta ore kraja prvog poluvremena, isti igrač sa oko 17 metara šutira, ali ne uspeva da matira gol Bajića. U narednom napadu Zvezde, Donald je izveo slobodan udarac, ali je taj udarac završio daleko iznad gola, pa se na odmor otšlo istim rezultatom.

Nastavljeno je drugo poluvreme, trener crveno-belih nije pravio izmene u ekipu u odnosu na prvo poluvreme, dok je u gostujućoj ekipi mesto Miloša Petrovića u igri Nikola Mitrović.

Pokušao je Anđelković desnom nogom da uputi udarac ga golu Bajjića, ali je odbrana Nišlija bila na mestu.

Prvu i najozbiljiniju šansu u drugom poluvremenu, imali su gosti u 57. minutu, kada su iz kontre mogli da dođu do gola. Pavkov je bio u šansi, ali je Le Talek uspeo da ga stigne i blokira šut. I na drugoj strani, odličnu šansu imao je Predraga Sikimića u 60. minutu posle kornera, ali je njegov šut završio preko gola.

Posle nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Kanga, Nišlije su dva puta zapretili iz kontre, ali je na semaforu ostao isti rezultata. U nastavku meča, crveno-beli su napadali gol Radničkog, ali je sjajni Bajić imao nekoliko fenomenalnih situaciju. On je u 72. minutu sjajno intervenisao pošto je uapeo da spreči udaracTomasa Fibela, koji je je šutirao glavom pod prečku posle centaršuta iz kornera.

Dovstruka izmenu napravio je Božović, pa je tako u umesto Sikimića ušao Petar Orlandić, dok je Kangu zamenio Uroš Račić. I trener Nišlija pravi drugu izmenu pa je sada na terenu Andreja Apostolović, koji menja Sašu Stojanovića.

Polslednju izmenu izvršio je crnogorski trener u 83. minutu, kada je umesto Plavšića zaigrao Mihajlo Ristić.

U samoj završnici meča, iako je intezitet meča opao, domaćini su kontrolisali igru,dok je Radniički iz kontre pokušao da dođe do pogotka. Pet minuta pre kraja, gosti su imali priliku da iz slobodnog udarca dođu do pogotka, ali je Manojlović sačuvao prednost svojoj ekipi, i Zvezda meč završila pobedom protiv ekipe iz Niša – 2:1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.