Uživo: Delije rasplakale trenera rivala, Zvezda briljira, Pionir u transu!

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Delije" rasplakale trenera rivala, Zvezda briljira, "Pionir" u transu!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20.45 u hali Pionir igraju meč 5. kola druge faze Evrolige protiv berlinske Albe, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz Blicsportov blog uživo.

Od 59:37 Alba je prišla na 59:45 jer su Aleks King polaganjem, Leon Radošević jednim bacanjem, Marko Banić sa dva, te Akim Vargas trojkom, napravili seriju 0:8 i tako kaznili činjenicu da Zvezda nije promašila šut >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za dva minuta, ali je triput izgubila loptu (jednom Marjanović, dvaput Blažić).

Odmiče vreme, Saša Obradović nema rešenja za ovako raspoloženu Zvezdu. Nepreciznost gostiju dodatno im otežava posao, a Vilijams svojim organizovanjem igre i, trojkom, Kalinić, donose 59:37 na polovini treće deonice.

Trojkom Lazića na isteku 22. minuta Zvezda je povela sa 54:33, što je njena najveća prednost u dosadašnjem delu utakmice.

Igraju kao u transu crveno-beli, hala i dalje grmi jednom te istom pesmom od početka ("Sever celi sada se veseli, crven-beli 'ajmo u napad zajedno), a odbrana i dalje sprečava ekipu Saše Obradovića da nametne svoj stil, pozicionu igru u kojoj su glavni aduti pik-en-rol nastojanja i izgrađene pozicije za tri poena posle brze tranzicije lopte.

Počelo je drugo poluvreme utakmice 5. kola Top 16 faze Evrolige Zvezda - Alba.

Zvezda - Alba 47:29

Taman kada se Alba približila i njeni košarkaši se ponadali da mogu i bolje od "-13", razigrao se Markus Vilijams. Tačnije, uz "stegnutu" odbranu, koja je već po prelasku rivala na njenu polovinu rešila da igra presing na svakom igraču gostiju, američki plej je preuzeo odgovornost i sjajnim asistencijama, od kojih se izdvaja jedna atraktivna za Marjanovića, "razmrdao" Zvezdu u finišu druge deonice.

Imala je Zvezda "+20", na poluvremenu je 18 razlike, i to uz pomenutih devet poena Stefana Jovića (sedam u prva dva minuta druge deonice), 11 poena Bobana Marjanovića, šest poena i tri asistencije Vilijamsa, te pet poena Dangubića. Vredno pomena je i da je Jović imao dve krađe, a još pet njegovih saigrača po jednu, dok je Zvezda dobila i bitku u skokovima (20:15), i u šutu za dva poena (59% naspram 40%)

Bilo je "+20", a sada je "+13" za Zvezdu, iako je prošlo samo dva minuta, a tri su ostala do kraja poluvremena.

Veliku seriju Albe, koja je poentirala uglavnom iz tranzicije, dakle bez nekog dužeg napada, već čim bi neko bio iole u prilici da skoči i šutira, prekinuo je tajmaut Zvezdinog trenera Dejana Radonjića. Aleks Renfro sa dva pogotka sa polu-distance i Redži Renfro (trojkom) vratili su berlinsku ekipu u život.

Ne zaustavlja se Zvezdina mašinerija, 40:20 je posle 15 minuta igre, i to nakon što je Blažič pogodio dva bacanja, Branko Lazić lagano zakucao nakon što je oduzeo loptu rivalima, a zatim Cirbes svoj 25. rođendan "proslavio" promašenim zakucavanjem - što je delimično ispravio jednim penalom. Uz novu "krađu" (Dženkins) i još jedno poentiranje brzonogog Lazića, Zvezda je stigla do 40 datih poena, a tek je polovina druge deonice!

Pesma "Sa Severa neka grmi jako, nek' zagrmi svako, Zvezda šampion" zaista grmi od prvog minuta utakmice, a već je 14. Prekidala se samo u dva navrata, kada je zviždano rivalima posle tajmauta, a sada ni tajmaut ne pomaže Saši Obradoviću - Albinu odbranu kažnjava maltene svaki Zvezdin igrač koji je na parketu.

Markus Vilijams je posle osvojene lopte kontranapad završio trojkom, na oduševljenje punih tribina, a kada je Lazić oduzeo loptu i zakucao za 37:20 - navijači su zagrmeli na svims tranama hale "Pionir". Ovo je već euforija...

Već devet poena Stefana Jovića! Kako igra reprezentativni plej u drugoj četvrtini, "delije" sa pravom uživaju: jedno dalekometno pogađanje koša rivala - ali za dva poena, pa "krađa" i polaganje, a onda i trojka - i to je 29:17 u 12. minutu, posle sedam od devet Jovićevih poena u ovoj deonici!

Zvezda - Alba 22:12

Uz atraktivan, i prilično srećno postignut koš Jake Blažiča, maltene u padu, završena je prva deonica u kojoj je domaćin izgradio "+10". Timovi su naizgled "identični" u statističkim parametrima, no dve trojke (naspram nijedne Albine), dve "krađe" lopte više i ofanzivni skok više - doneli su Zvezdi 22:12 posle prvih deset minuta igre.

Ulazak novih snaga osvežio je Zvezdinu igru i semafor je to odmah "primetio" - deset je razlike!

Najpre je Blažič odmenio Dženkinsa, no u napadu su se razigrali drugi rezervisti - posle koša Marjanovića, Kalinić je u narednoj akciji rivala oduzeo loptu i proigrao našeg reprezentativca Stefana Jovića, za 20:10!

Džamel Meklin, do sada najbolji igrač Albe, ima 26 godina i posle nastupa za univerzitetske timove Tulse i Ksavijera, 2011. preselio se u Evropu. Tu je, kao vrlo pokretljivo visoko krilo (203 cm, sa lucidnim potezima niskog krila) nastupao za Leuven, Ostende i Bon pre nego što je 2014. došao kod Obradovića u Berlin.

Otkada je Markus Vilijams sjajnim driglingom uspeo da umakne čuvaru i, posle koraka unazad, postigao trojku za 13:6, Zvezda skoro dva minuta nije pogodila koš, a Alba je, ponovo preko razigranog Meklina prišla na 13:10.

Razigrali su se crveno-beli od 3. do 5. minuta! Zakucavanje Luke Mitrovića, pa prodor i pogodak Čarlsa Dženkinsa podigli su publiku na nogu, a iako sledeća ofanzivna akcija nije donela željeno - asistencija u njoj, kada je Markus Vilijams preko glave proigrao Mitrovića (koji nije zakucao, pa je loptu uhvatio Marjanović i, posle faula, pogodio slobodno bacanje) - bili su razlog za pravi delirijum u hali "Pionir". Šest je razlike za Zvezdu, na polovini prve deonice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Najbolji protiv branioca titule u borbi za finale, Đoković - Vavrinka

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 10:20

Novak Đoković i Stanislas Vavrinka igraju polufinale Australijan opena, a zbivanja na tom meču možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo...Dobar dan i dobro došli na još jedan Blicsportov blog uživo!..Ovog petka smo uz Novaka Đokovića, koji se sa Stanislasom Vavrinkom sastaje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.