Uživo: Crveno-beli protiv prvaka Evrope, Zvezda - Makabi 21:22

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli protiv prvaka Evrope, Zvezda - Makabi 21:22

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20.45 igraju protiv prvaka Evrope, Makabija iz Tel Aviva, a zbivanja sa tog meča 9. kola Top 16 faze Evrolige možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine gosti su vodili sa 18:20, a u toku je druga.

Druga četvrtina u toku

Uz nekoliko grešaka na obe strane počelo je drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << deset minuta utakmice. Gešilo se i u jednostavnim stvarima, poput polaganja lopte u koš rivala (Luka Mirović u kontri 3-na-1), i prilkom dodavanja (Makabi, dvaput), pa je tek posle uvećanja vođstva gostiju na "+4" domaća publika imala razlog za zadovoljstvo jer je Nikola Kalinić trojkom sa desne strane smanjio zaostatak na 21:22.

Prva četvrtina: Rastrzana igra i mini-serije oba rivala

Startnu petorku crveno-belih činili su Vilijams, Blažič, Kalinić, Tejić i Marjanović, a Makabijevu Pargo, Ohajon, Smit, Rendl, Tajus. Čim su njih desetorica zakoračila na sredinu igrališta zajedno sa sudijama, a sa zvučnika se čula himna Evrolige, silni zvižiduci su se začuli sa tribina. "Delije" i dalje ne zaboravljaju kaznu Evrolige njihovom klubu za incidente u Istanbulu, tokom kojih je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković...

Meč je počeo, Marjanović je osvojio loptu za domaćina, a nepreciznim pokušajem jednom rukom prokockao prvi napad. Uzvratio mu je na sličan način, sa istim ishodom, Ohajon. Na red su potom došli šutevi sa distance, takođe neprecizni - Blažičev i Smitov.

U uvodnih 80 sekundi oba tima su već bila odigrala po tri napada, a crveno-beli su prvi poentirali, i to preko Marjanovića. Kada je Makabi promašio i treću trojku, Blažič je pogodio koš i bio fauliran, no kako nije pogodio slobodno bacanje ostalo je 4:0 na isteku drugog minuta. Na +6 je povisio Blažič iz kontre, a tek posle dva i po minuta igre prvak Evrope je poentirao, i to preko rezerviste, "bejbi Šeka" Skorcantisa. Priključio mu se u sledećoj akciji i Devin Smit, prvom trojkom na ovom susretu, a kada je pogodio i Pargo, i to sa polu-distance, nekako za tili čas Makabi je od 6:0 stigao do 6:7. Tada su se, sredinom prve četvrtine, razigrali i jedni i drugi. Pogodio je Dangubić trojku, vrativši prednost crveno-belima, a to što je igra postala "življa" bilo je i zbog toga što su se igrači neretko odlučivali za individualne akcije.

Kada su treneri ubacili na teren sveže snage, one su i preuzele odgovnorst. Dženkins je, međutim, jedini bio precizan kada je otpočeo drugi deo prve četvrtine, pogodivši trojku sa 14:11, dok je "ponos Izraela" nastavio sa promašajima, stigavši do 4/8 za dva, ali samo 1/7 za tri poena. U finišu je, međutim, bilo pogodaka na obe strane, Mitrović i Dangubić su dali koševe za Zvezdu, a razigrani Markez Hejns sa pet uzastopnih poena primakao goste na 18:17, što je bio uvod u trojku Linharta pred zvuk sirene za prvo vođstvo Makabija posle duže vremena, 18:20, kojim je i završen prvi period meča.

O publici

Dvadesetak minuta pre početka utakmice, dok su se igrači oba tima zagrevala na parketu Beogradske arene, na tribinama je bilo daleko manje gledalaca nego što je to uobičajeno. Kišovito vreme teško da je uzrok tome, pre će biti činjenica - da su crveno-beli poslednji u svojoj grupi sa učinkom 1-7.

Nema nikoga na "gornjem prstenu" Arene, a donji je solidno popunjen i prilično bučan, i pre početka meča.

Uoči utakmice

Nakon poraza u derbiju, košarkaši Zvezde moraju da popravljaju utisak protiv nikog drugog do branioca evroligaške titule.

Prošle sezone, kada je Makabi gostovao u Beogradu, bili smo svedoci velike drame. Zvezda je gubila sa 18 poena razlike, ali stigla do šanse da dobije meč u poslednjem napadu, ali se tada Damarkus Nelson okliznuo. U prvom duelu u Izraelu ove sezone, Makabi je bio ubedljiv, pobedio je sa 78:67.

U međuvremenu, "ponos Izraela" je napravio jednu izmenu u svom sastavu: umesto povređenog Landesberga došao je iskusni bek Forte. Zvezda nije menjala svoj igrački kadar, ali će i ovoga puta nastupiti bez nedovoljno oporavljenog Branka Lazića.

Iako Makabi može do prvog mesta u grupi, a ima učinak 6-2 naspram Realovog 6-1, ipak je mnogo realnije da sačuva drugu poziciju. Jer, i ona garantuje prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Zvezda, sa druge strane, želi sa začelja, na kome je sa učinkom 1-7 posle osam od 14 odigranih kola Top 16 faze Evrolige

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Crveno-beli protiv prvaka Evrope, Zvezda - Makabi 23:24

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20.45 igraju protiv prvaka Evrope, Makabija iz Tel Aviva, a zbivanja sa tog meča 9. kola Top 16 faze Evrolige možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine gosti su vodili sa 18:20, a u toku je druga...Druga četvrtina u toku..Uz nekoliko grešaka...

Nastavak na Blic...

Kakav pas Jovića za Dženkinsa

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015

Odlična akcija Stefana Jovića i Čarlsa Dženkinsa obeležila je drugu četvrtinu utakmice Top 16 faze Evrolige, između Crvene zvezde Telekom i Makabija. Jović je sa jedne polovine poslao "dalekometni" pas na drugu. Loptu je dočekao Dženkins, pogodio, ali i iznudio dodatno bacanje...Akciju koja...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.