Uspešna generalka pred Spartu: Crveno-beli lagano sa Nišlijama

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna "generalka" pred Spartu: Crveno-beli lagano sa Nišlijama

Uspela generalna proba za Spartu! Crvena zvezda je ostvarila pobedu na startu Super lige. Na "Marakani" je savladan Radnički iz Niša - 3:0 (1:0) u poslednjem meču prvo kola šampionata Srbije. Nisu domaćini imali nikavih problema sa slabim Nišlijama. Iako je Vladan Milojević "promešao karte", odmarao nekoliko standardnih prvotimaca, srpski vicešampion je rutinski slavio.

Da je novajlija Aleksandar Pešić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bio skocentrisaniji u dve velike šanse, da je Kanga imao malo više sreće (pogodio i stativu i prečku), crveno-beli bi napunili mrežu gostiju sa juga Srbije. Ovako, samo tri lopte su završile iza leđa golamana Boća.

Mučila se Zvezda da probije odbranu Nišlija sve do 40. minuta, kada je maestralno reagovao mladi Luka Adžić i kao na tacni uposlio Pešića, koji iz treće velike šanse ovaj put nije mogao da pogreši. Bio je to prvi gol najskupljeg pojačanje crveno-belih ovog leta (plaćen Tuluzu 750.000 evra).

U nastavku, sve dileme oko pobednika rešio je Slavoljub Srnić, odnosno Marko Tomić, koji je katastrofalno reagovao, a vezisti crveno-belih nije bilo teško da matira goste. U finišu, Srnić je drugim pogotkom na meču postavio konačnih 3:0, mada se čini da je Boaći dirao loptu pre gol linije, ali pogodak je pripisan Srniću.

Trener Vladan Milojević može da bude zadovoljan igrom svog tima i da bude na slatkim mukama pred četvrtak i meč trećeg kola kvalifiakcija za Ligu Evrope. Mladi Luka Adžić je odigrao odlično skoro 60 minuta igre (Srnić neće igrati zbog tri žuta kartona), dok se Pešić nameće iako se ispromašivao u prvih 45 minuta.

PROČITAJTE TOK MEČA!

87. minut - GOOOL, Srnić šutira, Boaći ubacuje u mrežu. Gol je pripisan Srniću.

57. minut - Na terenu su Milijaš i Boaći, umesto Adžića i Pešića.

48. minut - Kanga pogađa prečku iz slobodnog udarca. Neće gol Gabonca večeras.

45+1. minut  - Gotovo je prvo poluvreme, vodi Zvezda 1:0 golom Aleksandra Pešića.

40. minut - GOOOL, Pešić iz treće mega šanse stiže do prvenca u dresu Zvezde. Maestralna asistencija Luke Adžića.

39. minut - Kanga pogodio stativu, posle odlične akcije Luke Adžića.

28. minut - Opet Pešić promašuje čist zicer sa pet metara posle odličnog centaršuta Stojkovića.

3. minut - Nije bilo ofsajda, mega šansa za Aleksandra Pešića, ali je pojačanje crveno-belih očajno reagovalo, poslavši loptu iznad gola.

1. minut - Utakmica je počela minutom ćutanja za Predragom Gojkovićem Cunetom, legendom naše muzike. Skromna poseta na "Marakani", teško da ima više od 3.000 gledalaca.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Jovičić, Donald, Srnić, Kanga, Adžić, Pešić.

RADNIČKI: Brać, Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović, Arsić, Noma, Tomić, Golubović, Stojanović, Mrkić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.