Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača Crvene zvezde?

Izvor: RTS, 26.Nov.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača Crvene zvezde?

Osoba za koju se sumnja da je ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uhapšena je u Istanbulu, objavio je dnevnik "Džumhurijet". Turska policija, međutim nije potvrdila tu informaciju.

Uhapšen je navijač Galatasaraja i turski državljanin koji je osumnjičen za ubistvo Marka Ivkovića, navode istanbulski dnevnici Hurijet i Džumhurijet.

Međutim, srpski konzul u Istanbulu Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Marković kaže za RTS da mu je u tamošnjoj policiji rečeno da ne mogu da potvrde tu informaciju.

Marković je naveo da ga je zamenik šefa istanbulske policije zamolio za strpljenje dan ili dva, rekavši da će imati dobre vesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopštenje.

"U prilog tome ide činjenica da me je zvao javni tužilac koji vodi predmet i koji mi je rekao da će do petka sigurno imati vesti", istakao je Marković.

Hapšenje i procesuiranje ubice Marka Ivkovića, kaako smatra Marković, značilo bi i napredak u tursko - srpskim odnosima.

"To bi svakao bio doprinos otopljavanju međusobnih odnosa ne samo u političkom već i u ekonomskom smislu, iako ništa ne može da vrati Markov život", zaključio je Marković.

Džumhurijet piše da su identitet navodnog ubice otkrili navijači Galatasaraja koji su tokom dana već bili privedeni u policiju.

Kako navodi Hurijet, osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića je uhapšen u utorak, a tokom istrage policija je "došla do alarmantnih dokaza", uključujući i noževe, koji su odmah prosleđeni u laboratoriju kriminalističke policije.

Osim osobe koja je uhapšena pod sumnjom da je ubila navijača Crvene zvezde, u pritvoru su još četvorica navijača Galatasaraja, a policija upozorava da broj privorenih nije konačan.

Svi navijači Galatasaraja koje je policija pritvorila imaju poduže dosijee, navodi Hurijet.

Posebni istražni tim turske policije, formiran za istragu ubistva Marka Ivkovića, pregledao je "stotine sati" snimaka sa sigurnosnih kamera postavljenih oko mesta događaja, a tokom istrage identifikovano je oko 300 navijača Galatasaraja koji su se nalazili u blizini.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.