Zvezda posle deset godina u Evropi

Izvor: RTS, 24.Avg.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda posle deset godina u Evropi

Na prepunom stadionu "Rajko Mitić" fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ruski Krasnodar sa 2:1 u revanš meču kvalifikacija čime je izboren plasman u Ligu Evrope posle deset godina.

Zvezda se ukupnim rezultatom 4:4 plasirala u grupnu fazu, pošto je u prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Rusiji, izgubila sa 2:3 i dala gol više u gostima.
Crveno-beli su pred 50.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poveli u sedmom minutu golom Nemanje Radonjića, a vođstvo je udvostručio Gelor Kanga u 46. Gol za Krasnodar postigao je Andreas Grankvist u 82. minutu iz penala.
Zvezda je tokom utakmice bila bolja, ali je do samog kraja strepela za prolaz dalje. Domaći su poveli već u sedmom minutu golom Radonjića, koji se dobro snašao posle odbijene lopte.
Posle toga pokušali su Vujadin Savić i Ričmond Boaći, koji je u 40. minutu pogodio stativu.
Zvezda je postigla drugi gol čim je počelo drugo poluvreme, u 46. minutu, kada je Kanga snažno šutirao sa oko 30 metara.
U samoj završnici vladala je neizvesnost na stadionu, a nervozu je uneo sudija Tobijas Štiler kada je dosudio penal posle duela Filipa Stojkovića i jednog igrača Krasnodara. Grankvist je bio precizan i smanjio na 1:2.
Krasnodar je mogao da izjednači u drugom minutu nadoknade vremena, ali je golman Milan Borjan odbranio šut Grankvista i izbacio loptu u korner. Do kraja utakmice Krasnodar je napadao, ali nije uspeo da postigne gol.
Žreb za grupnu fazu obaviće se u petak od 13 časova u Monaku.
 
Tok meča:
23.00 – Kraj meča!!!!! Zvezda je pobedila sa 2:1 i prošla u grupnu fazu Lige Evrope.
22.50 – GOOOOOOL! Iz penala na 2:1 smanjuje Grankvist. 

22.16 – GOOOOOOOOLLL!!! Evrogolom Kange Zvezda vodi sa 2:0. 

21.08 GOOOOOOOLLLL!!! Vodi Crvena zvezda, Nemanja Radonjić je strelac!

21.01 – Počeo je meč...  
20.05 – Navijači Zvezde raspoloženi čekaju meč 
Fudbaleri Crvene zvezde imaće istorijsku priliku da se pred svojim navijačima i punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, posle punih deset godina.
20.00 – Veliki broj navijača nalazi se ispred stadiona 
Krasnodar je pobedio u prvoj utakmici na svom stadionu sa 3:2. Strelci za ruski tim bili su Ignatijev, Klason i Petrov, dok su dva veoma važna gola na gostujućem terenu za crveno-bele postigli Srnić i Pešić.
Krcat stadion "Rajko Mitić" biće vetar u leđa Crvenoj zvezdi u sudaru sa skupocenim Krasnodarom.
19.55 – 
Pristalice crveno-belih tačno deceniju čekaju na ulazak u grupnu fazu Lige Evrope gajeći optimizam da može da se nadoknadi 2:3 iz Rusije.
Upravo su se na stadion Zvezde i travnatu podlogu žalili iz Krasnodara pre meča, (ne)svesno pokazujući strah od atmosfere u Beogradu.
Potrebno je samo da fudbaleri Crvene zvezde podršku sa tribina, uz veliki motiv, kanališu na pravi način i posle praške Sparte naprave još jedan podvig ove sezone, verovatno najveći u poslednjih nekoliko godina.
Partizan i Crvena zvezda ne igraju samo za veliki sportski rezultat, već i za ogromnu finansijsku injekciju jer sam plasman u grupnu fazu Lige Evrope donosi 2,4 miliona evra, a tu su i dodatni prihodi od pozitivnih rezultata, TV prava, prodatih ulaznica...
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je svestan ogromne važnosti revanš meča protiv Krasnodara za plasman u Ligu Evrope i da očekuje da se njegovi fudbaleri izbore sa pritiskom i posle decenije obezbede mesto u grupnoj fazi evropskog takmičenja.
"Znamo da su očekivanja velika, spremni smo na sve. Ipak čekamo meč kao i svaki drugi, igramo protiv kvalitetnog tima i svi igrači su motivisani. Želimo da pružimo dobru partiju i prođemo dalje, tražim od mojih igrača da se bore i budu ono što jesu", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić". Kako je naglasio, crveno-beli nemaju razloga da se plaše Krasnodara, iako postoji respekt prema protivniku.
"Puna 'Marakana' daje vetar u leđa celom timu, a mi ćemo izgarati. Svaki detalj može da odluči, jedan aut ili dekoncentracija, fokus mora da bude od prvog do 90 minuta."
Milojević ne voli velike reči i obećanja, ali je ipak naglasio da će srpski vicešampion pružiti maksimum.
"Nisam populista, izbegavam velike reči. Volim da napravim nešto, a drugi da pričaju. Ovakav događaj nas tera da budemo još bolji. Pritisak uvek postoji, u velikom smo klubu, imamo velike ambicije i u ovom poslu tako mora da bude. Igrači se po tome razlikuju, neki ne mogu da se nose sa tim, a moji igrači moraju."
Nastup levog beka Milana Rodića protiv Krasnodara i dalje je neizvestan, praktično će tako biti sve do početka meča, dok Damjan le Talek zbog suspenzije neće biti u sastavu.
Direktan prenos revanš meča plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara moći ćete da pratite od 20.55 samo na Prvom programu RTS-a, kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan protiv Videotona, Zvezda dočekuje Krasnodar za Ligu Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2017

Fudbaleri Partizana večeras će u 20 časova, u mađarskom Felčutu, odigrati revanš meč za plasman u Ligu Evrope sa Videotonom, poslije 0:0 u Beogradu, dok će na stadionu "Rajko Mitić", u 21 čas fudbaleri Crvene zvezde dočekati ruski Krasnodar u revanš meču za plasman u Ligu Evrope, poslije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

LOŽA ĆE BITI MALA: Evropski velikani došli da gledaju Zvezdu i odvedu joj najboljeg?! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 24.Avg.2017

Crvena zvezda večeras dočekuje Krasnodar na stadionu Rajko Mitić pred punim tribinama.. . Čini se da se mesto više neće tražiti samo za tribine, već i za ložu stadiona u Ljutice Bogdana uzeći u obzir koliki će broj skauta i menadžera posmatrati duel Zvezde i Krasnodara.. Izaslanike za napadača...

Nastavak na HotSport.rs...

Fudbal: Crvena zvezda - Krasnodar

Izvor: RTS, 24.Avg.2017

. Samo za gledaoce iz Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ruski Krasnodar u revanš meču plej ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Nastavak na RTS...

Šest minuta drame za kraj - neka svako drhti od Crvene zvezde! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Avg.2017

Srpski vicešampion nadigrao skupoceni sastav iz Krasnodara i došao do jedne od važnijih pobeda u novijoj istoriji - 2:1..Jesen će na stadionu Rajko Mitić posle deset godina čekanja ponovo biti evropska! Za to se još jednom fantastičnom partijom na svojoj fudbalskoj školjci potrudila Crvena zvezda,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.