Trener Metalca Đokić: Računamo na Zvezdin umor, igraćemo agresivno da se ne obrukamo

Izvor: Blic, 07.Mar.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener Metalca Đokić: Računamo na Zvezdin umor, igraćemo agresivno da se ne obrukamo

Košarkaši Metalca gostovaće Crvenoj zvezdi u nedelju (19 časova) u 24. kolu ABA lige samo tri dana pošto su crveno-beli savladali evropskog šampiona Makabi, zbog čega Valjevci osećaju obavezu da pruže svoj maksimum „kako se ne bi obrukali u Pioniru”.

„Teška utakmica, kao i sve, ali je ona i dobar izazov, igraćemo protiv ekipe koja je savladala Makabi, aktuelnog prvaka Evrope. To je veliki motiv da u Pioniru pružimo dobru partiju”, poručuje trener Vladimir Đokić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je uveren da je sa svojim momcima napravio veliku stvar pobedom u prošlom kolu nad Cibonom (67:66), čime su ispunjena sva klupska očekivanja i želje, pa se u preostali deo sezone ulazi sa izvesnim olakšanjem.

„Ne možemo da pretimo Zvezdi, to je sigurno, ali možemo da računamo na njihov izvesni umor od utakmice sa izraelskim timom. Naravno, probaćemo da pokažemo dobru igru i videćemo kako će sve to izgledati. Zvezda je apsolutni favorit, a mi i dalje u problemima, bez centra Majstorovića koji je počeo da trenira, ali se još uvek oporavlja od upale pluća”, izjavio je Đokić.

Na pitanje da li u ovom trenutku ima svrhe puno zapinjati protiv Crvene zvezde, imajući u vidu medicinski bilten i potrebu da se ekipa sačuva za lakše protivnike i Superligu, strateg Valjevaca odgovara da će se Metalac baš obrukati ukoliko njegovi igrači ne pruže maksimum.

„Ne smem dozvoliti da kalkulišemo. Na spoljnoj liniji imamo dovoljan broj igrača da budemo vrlo agresivni i da odigramo pravu utakmicu. Tu je i centar Vraneš koji iz dana u dan podiže nivo pripreme. Uz njega imamo i Jevtovića i Radulovića, pa da se nekako izborimo... Nema štednje, moramo igrati agresivno, da se ne obrukamo protiv Zvezde”, poručuje nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana.

Centar Đorđe Majstorović oporavio se od upale pluća i počeo da trenira, doduše skraćeno, jer u hladnoj sali ni potpuno zdrav verovatno ne bi mogao mnogo duže da izdrži. Sada je na lekarima da odluče kada će dobiti „zeleno svetlo” za nastup, a svakako će biti uvažen i njegov individualni osećaj da li je i koliko spreman.

„Nećemo da ga opteretimo, da ga ne bi opet izgubili pred Superligu. Uglavnom, on je u treningu, iz dana u dan je sve bolji, pokazuje napredak. Nadamo se da će biti spreman za Superligu”, navodi Đokić.

Američki plej Džahi Karson, novo pojačanje Metalac Farmakoma, posle odmora od dugog puta, u petak pre podne je odradio prvi individualni šuterski trening u valjevskoj Hali sportova.

„Ono što sam video, za sada, jako dobro izgleda... Fizički je spreman, može da igra. Videćemo kako će izgledati sa ostalima na terenu. Ako se uklopi, onda će se odmah naći u timu za meč protiv Crvene zvezde, ako ne, sačuvaćemo ga za sledeću utakmicu”, saopštio je šef struke Metalca.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.