Tragedija u Istanbulu: Navijač Zvezde ubijen nakon sukoba ispred Hale!

Izvor: Svet, 22.Nov.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Istanbulu: Navijač Zvezde ubijen nakon sukoba ispred Hale!

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković zvani Jagoda (25) iz Zemuna pod zasad nerazjašnjenim okolnostima izgubio je život u Istanbulu, nakon što su turski huligani napali grupu od 400 Zvezdinih navijača, koji nisu uspeli da uđu u halu Abdi Ipekči da prisustvuju meču Evrolige.
Navijači Zvezde nisu mogli da uđu u dvoranu, jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je intervenisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << policija, prenosi Tanjug.
Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače crveno-belih, a došlo je i do fizičkih sukoba. U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem.
Policija je brzo intervenisala, a prema pisanjima turskog Hurijeta, srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga.
Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali “Kosovo, Kosovo”.
Posle utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je da su navijači Crvene zvezde teroristi, što je najverovatnije povezano sa incidentima ispred hale.
Generalni konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je večeras da je navijač Crvene zvezde dobio teške ubodne rane i da je odmah prevezen u bolnicu, gde je preminuo usled posledica povrede.
“Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo”, izjavio je konzul Zoran Marković.
On je čitav incident označio kao “gest neprijateljstva” i rekao da je organizacija bila minimalna.
“Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam”, rekao je Marković.
On je ukazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.
“Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije… Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku”, naveo je Marković.
Snimak kortea navijača Crvene zvezde ispred hale u Istanbulu:


Izvor: B92, Blic
Foto: Twitter
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cirbes: Koga briga za rezultat, izgubili smo navijača!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2014

Perfektna igra i neviđena bitka košarkaša Crvene zvezde u Istanbulu ostaće u senci nemilih događaja koji su se dogodili neposredno pre početka utakmice sa Galatasarajem. Nažalost, jedan navijač crveno-belih ubijen je tokom fizičkog obračuna navijačkih grupa, što je na najgori mogući način...

Nastavak na MozzartSport.com...

Srpski konzul: Ataman je terorista!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014

"Pošto je trener Galatasaraja dao izjavu da su naši navijači teroristi koji su došli da terorišu turski narod, ja kažem da je on terorista i stojim iza toga", rekao je srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković...Foto: MN Press..Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je Tanjugu...

Nastavak na Mondo...

Čović: Turska policija širi laži! Pakuje i sprema izveštaje kako im se naredi - sve je počelo od Atamanove sramne izjave!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2014

"Ne želim da kažem da je sve smišljeno, ali vi sami zaključite šta se desilo.. Zašto je policija sprovodila navijače Zvezde do hale ako nije bilo ulaznica za njih. Zašto ih je dovela ispred pristalica Galatasaraja", neka su od pitanja koja je postavio predsednik Crvene zvezde..Prvi čovek Crvene...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.