Tončev odgovorio Lalatoviću: Bolje da si se držao terena

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tončev odgovorio Lalatoviću: Bolje da si se držao terena

U Crvenoj zvezdi nema mira! Posle izgubljene titule, konstantne borbe sa besparicom i tužbama, usledile su i žestoke kritike trenera Nenada Lalatovića. Potpredsednik kluba Ivica Tončev poručio je treneru Nenadu Lalatoviću da ne vodi klupsku politiku.

Podsetimo, Lalatović se nedavno dotakao brojnih tema o funkcionisanju crveno-belih, ali i nekih ranijih izjava članova uprave kluba. Konkretno Ivice Tončeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je prošle nedelje rekao da bi da može, već sutra otišao po Slavišu Jokanovića ili Miroslava Đukića.

- Lalatović očigledno nije dobro pročitao moju izjavu. Jesam rekao da bih voleo na klupi trenera poput Jokanovića ili Đukića, ali sam pored njih pomenuo i ime Ivice Jovanovića i Miodraga Božovića. Prosto, pričao sam o profilu stručnjaka koji nam je potreban, a posle sam jasno dodao da Jokanović, kao partizanovac, nikada ne bi mogao da vodi Zvezdu. Nenad je mlad i perspektivan stručnjak, ali očigledno nedovoljno iskusan za davanje takvih izjava. Sve to mi izgleda kao alibi priča, pa nisam ja valjda kriv što smo izgubili od Radničkog iz Kragujevca, što smo izgubili titulu... - kaže Tončev za “Blic”.

Šta je rekao Tončev o Jokanu i Đukiću

- Postoje, naravno, naši stručnjaci koje bih jako voleo da vidim u Zvezdi. Sutra bih otišao po njih. Mogu da vam kažem i njihova imena. To su Miroslav Đukić, Miodrag - Grof Božović, Ivica Jovanović i Slaviša Jokanović. E sad, ovaj poslednji odmah otpada jer je bivši igrač i trener Partizana, ali jasno vam je da su četvorica nabrojanih napravila ozbiljne rezultate u inostranstvu. Ubeđen sam da bi podigli ekipu - rekao je protekle nedelje Tončev za “Mozzart sport”.

Lalatoviću je posebno zasmetalo i što “neke članove uprave nije video godinu dana, neke šest meseci, a neke koje je viđao često, sada nije video 15 dana”.

- To je zamena teza. Zašto to nije rekao ranije kada smo ređali pobede, nego sada kada je titula izgubljena? Što bih se ja viđao uopšte s njim? Nisam ga video ni kada je dolazio, ni sada, to prosto nije u mom opisu posla. Bolje neka kaže zašto nije uspeo da napravi igru. Ona se nije razlikovala od igre ekipa sa dna tabele, ni u jednoj utakmici nisam čuo aplauze sa zapadne tribine, narod nikad nije otišao zadovoljan sa stadiona, strepeli smo kod kuće i protiv Donjeg Srema, Napretka...

Tončev ne pridaje mnogo značaja ni izjavi trenera crveno-belih da je tražio sportskog direktora, baš da bi bolje komunicirao sa upravom.

- Odakle njemu uopšte pravo da on traži sportskog direktora? Da li je on trener ili funkcioner? O tome sigurno neće on odlučivati. Ponavljam, jako ga cenim, neću polemiku s njim, ali neću nikome dozvoliti da se krije iza mog imena.

Kada je u pitanju naslednik Lalatovića, potpredsednik Zvezde kaže da se intenzivno radi na tome.

- Vidim da se i toga dotakao, da savetuje kako ne bi bilo dobro dovesti Norvežanina Solida. Ne može on o tome da odlučuje! Zveda ima upravu i ona odgovara za takva pitanja. Reći ću vam samo ovo - ja sam već Upravnom odboru predložio trenera, i to našu legendu, a videćemo šta će od toga biti. Neću o imenu, mogu samo da kažem da nije ni Dragoslav Šekularac, ni Vladimir Petrović Pižon, ni Dragan Stojković Piksi - poručio je Tončev.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.