TRENER GALATASARAJA: Želim da idem u Beograd, ali mi je Vučić rekao da sam nepoželjan!

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRENER GALATASARAJA: Želim da idem u Beograd, ali mi je Vučić rekao da sam nepoželjan!

Ergin Ataman trener košarkaša Galatasaraja, sa kojima će Crvena zvezda opet igrati u Top 16 fazi, rekao je posle ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu da su navijači crveno-belih teroristi, a iako se dan posle izvinio, od tada je persona non grata u Beogradu.
Turski trener se pravdao kako nije znao za tragičan ishod incidenta, ali je premijer Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Aleksandar Vučić poručio kako nije dobrodošao u Srbiji.
Zvezda će već u trećem kolu Top 16, 15. ili 16. januara ugostiti Galatasaraj u Kombank areni, pa je neizvesno da li će Ataman biti na klupi turskog kluba.
"Neću više da pričam o tome. U tim trenucima nisam znao da je navijač ubijen i zatim sam se javno izvinio srpskom narodu. Nemamo problem sa srpskim prijateljima i nadam se da ni oni nemaju sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, ovde igra nekoliko važnih srpskih košarkaša, a i srpski treneri su u Turskoj. Želim da idem u Beograd, ali je njihov premijer rekao da sam nepoželjan. Zbog toga to ne zavisi samo od mene, već samo od inicijative našeg Ministarstva inostranih poslova", rekao je Ataman turskim medijima.

PROČITAJTE JOŠ:
EL: Zvezda na Barsu, Real, Galatu i Makabi!
Crvena zvezda pobedila Laboral i zauzela drugo mesto u grupi
Marko ubijen sa predumišljajem!
   
Marko Ivković je ubijen usleda uboda nožem uoči meča između Zvezde i Galatasaraja u Istanbulu, osumnjičeni za ubistvo su uhapšeni i 16. januara se očekuje početak suđenja. Crveno-beli su kao drugoplasirali iz D grupe otišli u grupu E, u kojoj su još Real, Barselona, Makabi, Panatinaikos, Žalgiris i Alba, a prvi meč će odigrati protiv Reala 2. januara u beogradskoj Kombank areni.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nebojša Čović: Zvezda ne može stati na Top 16!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 07:38

Verovatno neće biti paketa ulaznica, a cena će ostati ista kao u prvoj fazi. Svesni smo stanja u državi, poručio prvi čovek crveno-belih..Istorijski uspeh Crvene zvezde doneo je osmeh na Mali Kalemegdan. Klub koji je do pre tri godine bio pred gašenjem, sada je među 16 najboljih u Evropi...Razgovor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.