TRAGEDIJA U TURSKOJ: Ubijen navijač Crvene zvezde!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Ubijen navijač Crvene zvezde!

Kako saznajemo, navijači crveno-belih koji nisu ušli u halu sukobili su se sa policijom i navijačima Galate, a dvadesetpetogodišnji srpski državljanin je uboden u grudi, nakon čega je preminuo

Pred utakmicu između Crvene zvezde i Galatasaraja, dogodila se velika tragedija. Naime, došlo je tuče navijača srpskog i turskog kluba, a jedan navijač Zvezde je ubijen.

Kako saznajemo, navijači crveno-belih koji nisu ušli u halu sukobili su se sa policijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i navijačima Galate, a dvadesetpetogodišnji Marko Ivković, srpski državljanin je uboden u grudi, nakon čega je preminuo. Ubijeni momak je iz Zemuna, a prema nezvaničnim saznanjima član je Zvezdine grupe “Brigates”.

Foto: hooliganstv.com

Kako prenose turski mediji, Crvena zvezda je danas zatražila dodatnih 200 karata za svoje navijače, ali je odbijena. Ispred hale Abdi Ipekči je pristiglo oko 400 pristalica crveno-belih koji su odmah napadnuti od strane navijača Galatasaraja,koji su Delije gađali bakljama i kamenicama.

OGLASIO SE I KONZUL SRBIJE U ISTANBULU

Konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je da je navijač srpskog tima ubijen u Istanbulu. U konzulatu je rečeno da je konzul Zoran Marković otišao u bolnicu i da za sada ne mogu za sada da iznesu druge detalje.

- Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam – rekao je Marković za Betu..

On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

- Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije. Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu. Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo – rekao je Marković.

KK CRVENA ZVEZDA IZJAVILA SAUČEŠĆE

-Navijač Crvene zvezde M.I. (25 godina) poginuo je u Istanbulu od posledica uboda nožem. Nesrećni mladić je otputovao u Tursku na utakmicu crveno-belih i Galatasaraja, a posle napada nožem turskih huligana izgubio je život. KK Crvena zvezda izjavljuje saučešće porodici, rodbini i prijateljima – stoji na sajtu crveno-belih.

(Telegraf.rs)

 

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.