Stvara se brazilski tandem: Adžić sa Rikardinjom do titule

Izvor: RTS, 25.Jun.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvara se "brazilski tandem": Adžić sa Rikardinjom do titule

Mladi fudbaler Crvene zvezde Luka Adžić kaže da je spreman je da preuzme odgovornost u novoj sezoni i iskoristi svaku šansu kako bi pomogao ekipi da ispuni ciljeve i vrati šampionsku titulu na "Marakanu".

"Naravno da očekujem veću minutažu, borim se kao i svaki igrač u timu za mesto. Ovde se više ne dovodi u pitanje da li sam mlad ili star igrač, u prethodnoj sezoni sam pokazao da mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na meni je da se nametnem radom. Ne sumnjam da ću dobiti šansu", rekao je Adžić Tanjugu na pripremama na Zlatiboru.
On je poručio da oseća zadovoljstvo, ali i teret, zbog plana uprave kluba da se forsiraju igracci iz omladinske škole crveno-belih.
"Drago mi je što je uprava želi da se osloni na mlađe igrače, ali ujedno nam daje i vrstu tereta da moramo da opravdamo očekivanja. Ne sumnjam da ćemo iskoristiti priliku, svi smo dovoljno spremni da preuzmemo odgovornost, nebitno da li u startnoj postavi ili sa klupe. Važno je samo da Zvezda pobeđuje".
Talentovani ofanzivac priznaje da nije očekivao da će Zvezda da ispusti titulu tri kola pre prošlog šampionata.
"Sve se brzo izdešavalo, kao da su titula i Kup "projurili" pored nas. Dugo smo bili prvi, mislili smo da ništa ne može da nas iznenadi i da ćemo u najgorem slučaju uzeti jedan trofej. Ipak, to se nije tako ispostavilo... Što se tiče mojih igara, mogu da budem zadovoljan, s obzirom da sam pre toga imao tešku povredu, nisam očekivao da ću se brzo nametnuti sa dva gola".
Prema njegovim rečima Crvena zvezda u novoj sezoni mora da vrati titulu u svoje vitrine.
"Zvezda uvek napada titulu i za nju ne postoji drugo mesto, nemamo pravo na kiks. Igrači Crvene zvezde moraju da budu spremni da budu lideri u Srbiji", jasan je bio Adžić.
Izbranici Vladana Milojevića pripreme na Zlatiboru završili su bez pobede i sa dva remija - protiv reprezentacije Užica (1:1) i Rudara iz Pljevalja (0:0). Adžić nije pridavao veliki značaj prijateljskim utakmicama.
"Utakmice u pripremnom periodu su manje bitne i služe za da vidimo gde grešimo kako bismo što bolje dočekali evropsku premijeru. Naporno smo radili, teške su noge i sve se to odrazilo na meč protiv Rudara. Međutim, mislim da se takve stvari neće biti problem u kvalifikacijama za Ligu Evrope i prvenstvu. Niko od nas još nije fizički spreman 100 odsto, ali će uskoro biti", poručio je Adžić.
Adžić, čiji je fudbalski nadimak Adžinjo, voleo bi da igra u "brazilskom" tandemu sa novajlijom Rikardinjom.
"Dobro zvuči taj tandem, videćemo kako će to da izgleda. Tek smo odradili nekoliko treninga, vidi se da zna da igra, verujem da će biti pojačanje", zaključio je uz osmeh 18-godišnji fudbaler.
Fudbaleri Crvene zvezde novu sezonu zvanično poccinju u četvrtak, kada dočekuju maltešku Florijanu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Luka Adžić spreman da bude lider Zvezde

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2017

Mladi fudbaler Crvene zvezde Luka Adžić kaže da je spreman je da preuzme odgovornost u novoj sezoni i iskoristi svaku šansu kako bi pomogao ekipi da ispuni ciljeve i vrati šampionsku titulu na "Marakanu"...- Naravno da očekujem veću minutažu, borim se kao i svaki igrač u timu za mesto. Ovde...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.