Šta se ovde dogodilo? Izveštaj o referendumu, a iza voditeljke zastave Srbije, Crvene Zvezde, Putina...

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se ovde dogodilo? Izveštaj o referendumu, a iza voditeljke zastave Srbije, Crvene Zvezde, Putina...

Kao i većina svetkih medija koji su juče izveštavali o referendumu u Republici Srpskoj, i nemački "Das erste dojče fernzehen" u svom izveštaju naglasio je da je referendum održan uprkos odluci Ustavnog suda BiH, kao i da svetske sile ne geldaju blagobaklono na njegovo održavanje.

Ipak, pre nego izveštaj, jedan detalj privukao je posebnu pažnju.

Na pozadini iz voditeljke postavljen su jedna do druge zastave Republike Srpske, Crvene zvezde, Srbije i ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Vladimira Putina, što su za Nemce očigledno simboli i prve asocijacije na Srbe iz Bosne.

U izveštaju "Das erste dojče fernzehen" podsećaja i da je ovo prvi referendum od potpisivanja Dejtona i da postoji bojazan da bi mogao ozbiljno da naruši odose u regionu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.