Sofo zvanično u Zvezdi!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2015, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofo zvanično u Zvezdi!

Crvena zvezda Telekom u nedelju uveče je kompletirala centarsku liniju, angažovanjem čuvenog grčko-kamerunskog džina Sofoklisa Skorcanitisa (30 godina, 208 cm).

Osvajač Evrolige sa Makabijem 2014. godine, vicešampion sveta sa Grčkom u Japanu 2006, zameniće budućeg NBA centra Bobana Marjanovića i sa Maikom Cirbesom pokrivati poziciju "pet".

Jedan od najzvučnijih transfera svih vremena u našoj košarci, potvrdio je agent Miodrag Ražnatović, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je posredovao u sklapanju ugovora.

- Noć kada je najteži zamenio najvišeg - napisao je na Twitteru prvi čovek agencije Beobasket, ukazujući na zanimljiv kontrast - Skorcanitisovu kilažu (155-160 kilograma) i Marjanovićevih 222 centimetra.

Noc, kada je najtezi zamenio najviseg -))) zvanicno pre svega nekoliko minuta — Misko4Raznatovic (@MiskoRaznatovic) August 2, 2015

"Big Sofo" proveo je prethodne dve sezone u Makabiju, a ranije je igrao za Panatinaikos, još jednom za Makabi, Olimpijakos, Aris, Kantu i Iraklis, za čiji prvi tim je debitovao sa samo 15 godina.

Na draftu 2003. godine izabrali su ga Los Anđeles Klipersi sa 34. pozicije, međutim, tada popularni "Bejbi Šek" nikada nije otišao u najkvalitetniju ligu sveta.

Crveno-beli su tako ozvaničili prvo pojačanje ovog leta, ali sigurno je da tu neće stati.

Pre svega je na redu pozicija plejmejkera, upražnjena završetkom saradnje sa Markusom Vilijamsom, a naslednike bi trebalo da dobiju još Čarls Dženkins i Nikola Kalinić, čiji transfer u Fenerbahče je dogovoren u petak.

Navijački portal "Red Star Belgrade" tvrdi da će Grk igrati za 325.000 evra.

Скорцианитис ће за годину дана уговора са Звездом примити 325.000 евра #kkcz— Red Star Belgrade (@RSBForum) August 2, 2015
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.