Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snagatori iz Albe

Beograd - U stilu najboljih tehničara u odbojci Nikola Kalinić rešio je u Podgorici sve dileme, ako ih je uopšte bilo, u vezi sa liderskim mestom na kraju regularnog dela ABA lige. Sa skorom 19-0 Crvena zvezda dočekaće u četvrtak Albu (20.45) namerena da pred punim Pionirom iz petog pokušaja dođe do prve pobede u Top 16 fazi.

- U Podgorici je bio izvanredan ambijent za igru, a treba reći da Zvezda u „Morači“ nije slavila poslednjih deset godina i iz tog razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << nam je jako drago i veoma smo srećni zbog ovog trijumfa. Nastavljamo da radimo i treniramo dalje, pokušaćemo što duže da ostanemo bez poraza u ABA ligi, ali svima treba da bude jasno da prava borba počinje u plej-ofu - istakao je Kalinić, junak pobede protiv Budućnosti.

Poslednji duel u regionalnom takmičenju već je arhiviran, crveno-beli u četvrtak dočekuju Albu, koju sa klupe sa puno uspeha predvodi Saša Obradović, uz Igora Rakočevića sigurno najuspešniji Zvezdin košarkaš još od ere Zorana Slavnića, Ducija Simonovića i Dragana Kapičića. Tim iz Berlina sa dve pobede iz uvodna četiri kola prijatno je iznenađenje u Top 16 fazi. Statistika pokazuje da će Zvezda morati da goste spusti ispod sedamdeset poena da bi zabeležila prvi trijumf. Alba važi za veoma kompaktnu ekipu, bez izrazitih zvezda. Zanimljivo je da će meč u četvrtak biti prvi međusobni između ova dva kluba.

Alba u postavi nema klasičnog centra. U igri pod košem oslanja se na mobilnost i iskustvo hrvatskih igrača Marka Banića i Leona Radoševića, koji su po vokaciji krilni centri. S tim u vezi jasno je da će Zvezda pokušati da iskoristi visinsku dominaciju Bobana Marjanovića, kao i snagu Marka Cirbesa. Najveći kvalitet nemačkog tima predstavlja najbolji strelac Džamel Meklin, momak iz Bruklina koji se odlikuje izuzetnom snagom i sposobnošću da podjednako dobro igra na mestu krila i krilnog centra, zbog čega je veoma nezgodan za čuvanje. Još dvojica Amerikanaca Redži Reding i Aleks Renfro velika su uzdanica Saše Obradovića. Obojica su fizički izuzetno snažni, dobri u igri jedan na jedan, pri čemu više insistiraju na prodoru. Srpskoj javnosti najpoznatiji je plej Kliford Hemonds, koji je prethodno igrao u Igokei. Sa prosečno četiri asistencije i devet poena predstavlja prvu opciju na poziciji organizatora igre. Alba je uspešnu sezonu najavila letos kada je pobedila San Antonio, zvaničnog NBA šampiona, a igre u Top 16 fazi dokaz su da se vraća na staze stare slave.

Vilijams: Trener radi dobar posao

- Dobro treniramo, trener nas je dobro pripremio za meč u Podgorici i od samog početka sezone sa nama radi izvanredan posao. Sada treba mirno da završimo ligaški deo regionalnog takmičenja i da se što je moguće bolje spremimo za plej-of - konstatovao je Markus Vilijams, koji bi protiv Albe mogao da ponovi partiju iz „Morače“.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.