Šampion u krizi: Novi kiks Crvene zvezde!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion u krizi: Novi kiks Crvene zvezde!

Još jedna "nula" šampiona Srbije, posle čega Partizan ima priliku da ode na šest bodova prednosti: Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:0.

Novi kiks šampiona Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u seriji loših rezultata u Superligi, u kojoj imaju samo dve pobede u poslednjih šest kola.

U senci tragedije koja se dogodila u Istanbulu, ali i posle burne nedelje na treninzima crveno-belih:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:0 u utakmici 13. kola Jelen Superlige.

Ekipa Nenada Lalatovića ima 28 bodova, dok Partizan u nedelju, sa 31 bodom na tabeli, igra sa Napretkom iz Kruševca.

Crveno-beli su na "Čika Dači", na kojem se u više navrata orilo ime ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, bili oštećeni početkom drugog poluvremena, kada je sudija Danilo Grujić isključio Bogdana Planića zbog faula nad Draganom Milovanovićem, međutim ispostavilo se da je Milovanović bio u očiglednom ofsajdu u toj akciji.

Uskoro opširnije...



Zvezda je nastavila utakmicu sa trojicom igrača u poslednjoj liniji odbrane, Pečnik je kao alternativa na desnom beku ostao u veznom redu.

U prvom poluvremenu, najbolju šansu imao je Miloš Bosančić u 27. minutu, ali nije bio precizan sa pet metara, a onda je u 45. minutu Đorđe Rakić pogodio prečku posle sjajne lopte u prostor koju je dobio od Mihaila Ristića.



I drugo poluvreme počelo je šansom za Crvenu zvezdu, na pas Bosančića šutirao je Pečnik, ali je Trifunović sjajno intervenisao.

Navijači Crvene zvezde istakli su zastavu sa imenom preminulog druga i povremeno pevaju samo "Dobro znaj da uvek tu sam ja..."

Radnički Kragujevac - Crvena Zvezda pic.twitter.com/Rstmp08UGg

— Српски Навијачи (@SerbianUltras) November 22, 2014

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO!

RADNIČKI: Trifunović, Terzić, Jašić, Osei Bonsu, Rosić, Kovačević, Bubanja, Vidović, Tiodorović, Arsić, Milovanović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Lazić, Mijailović, Planić, Rakić, Lazović, Pečnik, Pavićević, Bosančić, Ristić, Kovačević.

NAJAVA MEČA

Crvena zvezda želi bodove u šampionskoj trci, Radnički za goli život u Superligi!

Beograđani ne bi trebalo da imaju težak zadatak u Kragujevcu. Crveno-beli odlaze u goste ekipi koja je samo jednom pobedila u prethodnih 12 kola, a još tri boda osvojila je igrajući nerešeno.

Radnički je na začelju sa čak četiri boda manje od imenjaka iz Niša i Napretka, ekipe koja u nedelju dolazi u Beograd na megdan Partizanu.

Šampion je u srce Šumadije došao oslabljen. Trener Nenad Lalatović ni na ovoj utakmici neće moći da računa na najjači sastav. Marko Petković će biti van stroja nekoliko meseci, od nedavno je iz radnog pogona izbačen i drugi golman Damir Kahriman, Vukan Savićević imao je problem sa povišenom temperaturom, dok Danijela Avramovskog muči zadnja loža.

Uprkos svim kadrovskim problemima, Zvezda je apsolutni favorit na "Čika Dači" i sve osim pobede predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

TOK UTAKMICE

9 - Po jedna polušansa na obe strane na otvaranju utakmice, ali bez pravih opasnosti po golmane.

13 - Navijači Radničkog tražili su jedanaesterac, posle duela Lazića i Milovanovića u trenutku centaršuta sa leve strane, ali se arbitar Danilo Grujić nije oglasio.

17 - Prva prilika za Zvezdu. Posle centaršuta Lazovića iz kornera, Lazić je bio najviši u skoku na drugoj stativi, ali je njegov udarac glavom jedan od igrača Radničkog izbacio u korner.

Samo minut kasnije, Lazović je "probio" po desnoj strani i centrirao, ali je lopta otišla malo iza leđa Rakića, koji je bio u naletu. Tvrda utakmica za sada, po prilično lošem terenu, ali Zvezda u blagoj inicijativi.

Aplauz celog stadiona u 25. minutu, za tragično preminulog Marka Ivkovića (25). #zvezda#radnicki1923#fkcz

— Nikola Janković (@nixonbelgrade) November 22, 2014

27 - Šansa, konačno! Dobrih desetak minuta prošlo je bez ikakvih uzbuđenja, a onda je Bosančić imao veliku priliku da zatrese mrežu sa pet metara. On je skočio posle centaršuta Mijailovića sa leve strane i jako loše zahvatio loptu glavom iz odlične pozicije za gol, iako nije bio u duelu sa odbrambenim igračima Radničkog.

37 - Zvezda igra u tempu "jedan napad na 10 minuta". Posle šansi u 17. i 27. minutu, u 37. Mijailović je centrirao sa leve strane, ali je Rakiću "skinuta" lopta s noge malo pre šuta.

38 - Slobodnjak za Radnički na 17 metara od gola, sa idealne pozicije za desnonogog igrača. Faul je napravio Lazić i tako sprečio opasan napad Radničkog.

40 - Arsić je "ukrao" šut Terziću i pogrešio. Probao je levom nogom "oko" živog zida, ali nije bio ni blizu... Terzić se nije ljutio iako je bilo logično da on šutira.

45 - Velika šansa za Crvenu zvezdu u poslednjem minutu igre prvog poluvremena, ali Rakića jednostavno neće gol. On je utrčao u prostor, dobio loptu od Ristića, lobovao Trifunovića, ali pogodio prečku!

POLUVREME: Crvena zvezda bolja i opasnija, ali ponovo bez gola "na vreme", koji bi olakšao posao u drugom delu igre.

46 - Lalatović u totalnoj ofanzivi u drugom delu igre, umesto Kovačevića na terenu je Katai, a Zvezda je odmah imala šansu, međutim Trifunović je sjajno zaustavio udarac Pečnika.

50 - Idealna prilika za dobrog izvođača slobodnih udaraca, ali... Katai je sa 17 metara,sa "kapice", šutirao nekontrolisano preko gola.

54 - Greška sudijske trojke na štetu Crvene zvezde. Planić je kao poslednji igrač odbrane srušio Milovanovića, ali je Milovanović bio u očiglednoj ofsajd poziciji. Posle gužve, Grujić je isključio desnog beka Zvezde, a Lalatović naredio da ekipa ostane s trojicom u poslednjoj liniji odbrane.

56 - Odmah posle isključenja Planića velika šansa za Crvenu zvezdu, ali je Pečnik sa peta metara šutirao glavom malo pored gola!

60 - Nova šansa za Zvezdu, ali dosuđen ofsajd u situaciji kada je Rakić izašao sam pred Trifunovića i sa tri metra prebacio gol. Uz to dobio je i udarac u nogu... Zvezda u konstatnoj ofanzivi.

70 - Burnih, burnih 10 minuta igre. Tri puta je Trifunović "vadio loptu iz gola". Prvo je tukapo Bosančić, pa onda Pečnik sa 16 metara, ali je golman Radničkog paradom sprečio pogodak, da bi na kraju i Katai, posle prodora, šutirao snažno po zemlji, a Triufnović uspeo da nogom odbije loptu u prečku!

I, u jeku inicijative crveno-belih sa desetoricom, "sevnula" je kontra Radničkog 3 na 1, ali je Pavićević krajnjim naporima, u padu, uspeo da izbije loptu u polje. U tom trenutku, Rajković je već bio "predriblan", a Pavićević i napadač Radničkog Milovanović na zemlji, posle duela...

Haotična situacija, posle koje je usledila još jedna kontra za Radnički i istrčavanje Rajkovića, van šesnaesterca. Uz mnogo muke, golman Crvene zvezde izbio je loptu u polje, a Kragujevčani su tvrdili da je to uradio rukom!

Drama u Kragujevcu!

79 - Opasna kontra Radničkog, udarac Milovanovića iskosa sa leve strane i odlična intervencija Rajkovića! Radnički sve opasniji, dok Lalatović pravi novu izmenu: Jović umesto Bosančića.

80 - Velika šansa za Radnički. Posle kornera i izmene, Kragujevčani su mogli preko Vusljanina da zatresu mrežu. Njegov udarac glavom sa tri metra otišao je preko gola!

87 - Lalatović pravi i poslednju izmenu - Despotović umesto Lazovića.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.