SL. Zvezda dočekuje Vojvodinu, Partizan Napredak

Izvor: B92, 28.Apr.2017, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL. Zvezda dočekuje Vojvodinu, Partizan Napredak

U 33. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda će ugostiti trećeplasiranu Vojvodinu, dok će Partizan ugostiti ekipu Napretka iz Kruševca.

Zvezda i Partizan nalaze se na vrhu Superlige sa po 43 boda, ali su crveno-beli lideri jer su regularni deo prvenstva završili na prvom mestu.

Ekipa Miodraga Božovića se ove sezone dvaput sastajala s Vojvodinom i oba puta je pobedila. Prvo je u jesenjem delu prvenstva trijumfovala sa 4:1 na svom stadionu, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u martu u Novom Sadu posle preokreta slavila sa 3:2.

Zvezda u duel protiv Novosađana ulazi posle pobede od 4:1 nad Čukaričkim u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije, dok je Vojvodina na stadionu "Karađorđe" takođe u Kupu igrala nerešeno bez golova s Partizanom.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine igraće se u nedelju od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan će takođe u nedelju, ali od 16.00 pokušati da i na 30. uzastopnoj utakmici u svim takmičenjima izbegne poraz.

Crno-beli i Napredak su se ove sezone već triput sastali, a posle trijumfa Kruševljana od 2:1 u jesenjem delu sezone, Partizan je slavio dvaput - 3:1 u Kupu i 3:2 na svom stadionu.

Kruševljani su od početka plej-ofa Super lige poraženi od Vojvodine, a potom i od Crvene zvezde, i u nedelju u Beogradu će imati priliku da prekinu tu seriju.

Četvrtoplasirana Mladost iz Lučana je na poslednjih šest utakmica u Super ligi upisala pet pobeda i jedan poraz, a tu seriju ima priliku da nastavi sutra protiv sedmoplasiranog Voždovca.

Utakmica između Mladosti i Voždovca igraće se u subotu od 19.00 u Lučanima, a u istom terminu u Nišu Radnički će dočekati Javor.

U plej-autu Borac sutra od 16.00 gostuje Bačkoj, a Čačanima je u borbi za opstanak u Super ligi potreban svaki bod, pošto su poslednjeplasirani sa samo 12 bodova, pet manje od Metalca koji je prvi "iznad crte".

Ekipa iz Gornjeg Milanovca u nedelju od 19.00 gostuje Čukaričkom na Banovom brdu, koji je lider na tabeli plej-auta sa 23 boda i trijumfom nad Metalcem bi gotovo sigurno izborio opstanak u najjačem srpskom takmičenju.

Težak zadatak je u pred pretposlednjim Novim Pazarom koji u subotu od 16.00 gostuje Spartaku u Subotici, a Rad će od 19.00 dočetkati Radnik iz Surdulice.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.