SL: Borba za drugo mesto i opstanak

Izvor: Press, 06.Maj.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Borba za drugo mesto i opstanak

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra na stadionu "Rajko Mitić" Vojvodinu u derbi utakmici 35. kola Superlige Srbije.
Foto:B92.net
Drugoplasirani Čukarički će na Banovom brdu ugostiti Radnički iz Niša.
Sutrašnja utakmica za Zvezdu nema rezultatski značaja, pošto je ekipa Miodraga Božovića pobedom u prethodnom kolu plej-ofa protiv Voždovca i porazom Čukaričkog od Vojvodine osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 27. šampionsku titulu.
S druge strane, Vojvodini bi pobedom nad šampionom Srbije bila korak bliže četvrtoj poziciji, koja bi mogla Novosadjanima da donese plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa naredne sezone, ali samo u slučaju da Partizan naredne nedelje u Gornjem Milanovcu osvoji Kup Srbije. 

Meč petog kola plej-ofa Super lige izmedju Crvene zvezde i Vojvodine igraće se sutra od 17.00 pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije. 

Čukarički će od 19.00 na Banovom brdu dočekati Radnički koji je posle dve vezane pobede poražen u prethodnom kolu s 1:4 od Borca, pa je tako "pao" na peto mesto i udaljio se od pozicije na tabeli koja bi mogla da ih vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. 

Ekipa Milana Lešnjaka je u utorak pretrpela prvi poraz (1:2) posle sedam uzastopnih pobeda, ali i pored toga zauzima drugo mesto u Super ligi s dva boda više od trećeplasiranog Partizana. 

Crno-beli će u istom terminu poput Čukaričkog odigrati svoju utakmicu 35. kola prvenstva Srbije. Partizan će na stadionu u Humskoj dočekati Voždovac i pokušati da upiše treću uzastopnu pobedu. 

Voždovac s druge strane nema rezultatski imperativ, jer posle 34 utakmice ima 21 bod i zauzima osmo mesto, a takodje utakmica bez rezultatskog značaja igraće se i u Čačku od 19.00, gde će Borac dočekati Radnik iz Surdulice. 

U plej-autu Super lige najviše pažnje privlači utakmica izmedju OFK Beograda i Spartaka koji je dobrom serijom rezultata sebi obezbedio opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala. 

Utakmica na Karaburmi igraće se u nedelju od 17.00, a OFK Beograd bi u slučaju poraza i pobede Mladosti protiv Novog Pazara, odnosno Rada protiv Jagodine ispao u niži rang takmičenja posle 25 godina. 

Jagodina je već ispala u niži rang takmičenja, pa sutrašnja utakmica od 19.00 protiv Rada za njih nema rezultatski značaj. 

U ostalim utakmicama plej-auta Super lige, Javor će sutra od 19.00 dočekati Metalac, a kolo će u nedelju od 19.00 zatvoriti Novi Pazar i Mladost. 

Plej-of:
U subotu:
17.00 Crvena zvezda – Vojvodina
19.00 Borac – Radnik 
19.00 Čukarički – Radnički 
19.00 Partizan – Voždovac 

Tabela:
1. Crvena zvezda (-1) 45
2. Čukarički 36
3. Partizan 34
4. Vojvodina 30
5. Radnički 29
6. Borac (-1) 26
7. Radnik 25
8. Voždovac 21 

Plej-aut
Subota:
19.00 Jagodina – Rad
19.00 Javor – Metalac
Nedelja:
17.00 OFK Beograd – Spartak 
19.00 Mladost – Novi Pazar 

Tabela: 
1. Novi Pazar 25
2. Javor 24
3. Metalac 23
4. Spartak 23
5. Rad 22
6. Mladost 22
7. OFK Beograd 15
8. Jagodina 13
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički protiv Čukaričkog za nastavak evropskog sna

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2016

Fudbaleri niškog Radničkog gostovaće u 5. kolu plej-ofa ekipi Čukaričkog na Banovom brdu u subotu 7. maja u 19 sati. Pozitivan rezultat na ovom meču ostaviće niški tim u trci za međunarodnu scenu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Overa drugog mesta: Čukarički sutra rezerviše Evropu

Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2016

„Sve od nas zavisi“, kaže Milan Lešnjak pred duel sa Radničkim iz Niša..Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da je svestan važnosti koju donosi utakmica sa niškim Radničkim i naglasio da će njegov tim do kraja Superlige težiti da ostane na drugoj poziciji...„Svesni smo važnosti...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.