SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE: Koga štiti Dragan Đurić?

Izvor: Kurir, 25.Okt.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE: Koga štiti Dragan Đurić?

Koju je poruku želeo da pošalje Dragan Đurić izjavom da su državni organi krivi za nerede na utakmici i da je neko namerno hteo da izazove krvoproliće, pitaju se u Crvenoj zvezdi

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je saopštenje kao odgovor na izjave predsednika Partizana o utakmici Srbija - Albanija.

Đurić je kroz izjave upitao ko je odgovoran što se sto pijanih navijača predvođeno Ivanom Bogdanovim našao na terenu.

Saopštenje prenosimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u celosti.

FK Crvena zvezda obratio se javnosti saopštenjem povodom poslednjih izjava Dragan Đurića.

Smatrali smo da je neophodno da dva velika kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan imaju dobre i korektne odnose u interesu fudbala, ali to je izgleda nemoguće. Neprijatno smo iznenađeni izjavom Dragana Đurića koji se obrušio na državu i državne organe povodom organizacije meča Srbija - Albanija. Njemu kao čoveku koji vodi jedan veliki sportski klub kao što je Partizan, ne priliči da daje izjave koje izlaze iz sportskih okvira.

Koju je poruku želeo da pošalje Dragan Đurić izjavom da su državni organi krivi za nerede na utakmici i da je neko namerno hteo da izazove krvoproliće? Na koga je mislio Dragan Đurić? Ovo je ozbiljna i nepromišljena izjava koja izlazi iz okvira kojim treba da se bavi predsednik jednog fudbalskog kluba osim ako nije imao za cilj da fokus dešavanja prebaci na teren politike.

Koga je hteo da zaštiti izjavom da je FSS uradio sve sto je bilo u njegovoj moći? Tomislava Karadžića? Zaboravlja li Dragan Đurić da je FSS kao organizator skupa dužan da obezbedi sve uslove za nesmetano odigravanje utakmice i da to traže UEFA i FIFA upravo od nacionalnog saveza, a ne od državnih organa. Da li je Dragan Đurić ikada na bilo kojoj evropskoj utakmici video naoružanu policiju unutar terena ili su samo prisutni redari angažovani od strane domaćina. Zaboravlja li Dragan Đurić da su decembra 2007. godine generalni sekretar, direktor stadiona i komesar za bezbednost FK Crvena zvezda hapšeni i procesuirani zbog nereda na tribinama. Hapšeni su kao odgovorna lica organizatora skupa. Tada se Dragan Đurić nije oglašavao da ih zaštiti? Dragan Đurić otvoreno kaže da mu je žao čelnika Saveza koji dobro rade svoj posao i na krajnje brutalan način napada državne organe. Sada kad ne prezaju ni od napada na državne organe, konačno je jasna interesna sprega Dragana Đurića i njegovih saradnika sa rukovodstvom Saveza.

Na koga je mislio Dragan Đurić kada je pitao MUP zašto zataškava istragu o Đenovi? Da li je to nastavak priče koju su godinama unazad u javnost plasirali čelnici FSS bliski Draganu Đuriću da je Đenova organizovana od strane tadašnjih čelnika Crvene zvezde i nekih političara koji su sada na vlasti? Simptomatično je da se poklope i slaba organizacija utakmice, i upad huligana pred kamere i izjave Dragana Đurića.

Zašto ste sada ljuti na UEFA kada ste godinama unazad obmanjivali sportsku javnost u Srbiji da ste lični prijatelji sa čelnicima iz Niona? Šta se sada desilo sa vašim prijateljima, koje pominjete kad god vam zatrebaju u vašim sitnim dnevnim potrebama? Iako je albanska strana svojom bolesnom željom da propagira jednu fašističku ideju izazvala incident i tako na najgrublji mogući način prekršila osnovno načelo UEFA i FIFA da stadioni ne mogu biti poligoni za izražavanje bilo kakvih političkih stavova, ipak smo mi kažnjeni oduzimanjem bodova, igranjem bez publike u narednim mečevima i na taj način se udaljili od plasmana na EP. Gde su vam sada prijatelji u UEFA?

Zato smo gospodine Đuriću duboko razočarani vašom izjavom i poručujemo vam da se držite sportskih tema jer sportskim funkcionerima jedino to i pripada.

Predsednik Skupštine

FK Crvena zvezda,

Svetozar Mijailović
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.