Rekordna pobeda Zvezde

Izvor: Danas, 02.Feb.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna pobeda Zvezde

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde „ubili su jednim udarcem dve muve“ i deklasiranjem Solnoka u 20. kolu ABA sa 90:47 ispisali još dva rekorda regionalnog takmičenja.

Već nedeljama se broji niz pobeda u kontinuitetu izabranika Dejana Radonjića na Jadranu, pa se stiglo do cifre 20, a „plus 43“ na kraju meča na semaforu je najubedljiviji trijumf neke ekipe u istoriji regionalnog takmičenja. Da uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << crveno-belih bude veći, oni su na ovaj način pomerili lestvicu koju su sami postavili jer su prethodno pobedili Zagreb sa 42 poena razlike.

Da gosti iz Mađarske nisu možda zaslužili neslavan ulazak u istoriju takmičenja videlo se do sredine druge četvrtine, do kada su držali priključak (24:22). Međutim, Zvezda je tada dodala gas u napadu, stegla u odbrani, pa su igrači Solnoka prvi naredni poen postigli u drugom minutu treće četvrtine. Crveno-beli ni u toj deonici nisu bili naročito raspoloženi u napadu, verovatno zato što su čuvali energiju za Evroligu a trener Radonjić raspoređivao minutažu, ali je Solnok i u trećoj četvrtini postigao samo osam poena kao i u drugom periodu. Zato ne čudi što je domaćin u 28. minutu imao „plus 30“ (56:26).

Verovatno ne iz zle namere da ponize protivnike, već da ostvare pomenutu maksimalnu pobedu, košarkaši Zvezde su nastavili da „melju“ rivale. Pogoci mladog Tejića, koji je zajedno sa Rebićem sinoć dobio i iskoristio veću minutažu, su doneli 40 poena razlike. Brojao je semafor u nekoliko navrata i do „plus 46“ (87:41 i 90:44), ali su gosti do poslednjeg zvuka sirene neznatno poboljšali svoj saldo.

Radonjić: Velika razlika

- Imali smo kvalitetan odnos prema igri tokom svih 40 minuta, uz pravo zalaganje sa željom da radimo prave stvari. Na kraju smo slavili možda i prevelikom razlikom. Nije bilo lako pokazati ovakav pristup posle pražnjenja protiv Albe - istakao je posle meča trener Zvezde Dejan Radonjić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.