Radonjić: Pokazali inat i karakter; Maksvitis: Uvek teško protiv Srba

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Pokazali inat i karakter; Maksvitis: Uvek teško protiv Srba

Trener crveno-belih prezadovoljan reakcijom igrača posle serije Neptunasa 19:0 u drugoj četvrtini utakmice

Pobeda Crvene zvezde protiv Neptunasa znatno je povećala šanse crveno-belih za prolaz u Top 16 fazu Evrolige. Zvezdi je potrebna još jedna pobeda da i teoretski obezbedi plasman u narednu rundu, dok i sa četiri, koliko je do sada sakupila, ima šanse. Neptunas je zapretio u drugoj četvrtini, čak i vodio na poluvremenu, ali je u drugom delu utakmice praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << razbijen.

Dejan Radonjić bio je vidno raspoložen, a kako i ne bi kada je Zvezda dobila meč sezone:

„Bili smo svesni važnosti ove utakmice, znali smo koliko je bitna pobeda koja nas ostavlja u trci za TOP 16. Nije bilo jednostavno pripremiti se za ovaj duel zbog tragedije koja se desila u Istanbulu, a imali smo i malo vremena za odmor i pripremu zbog zgusnutog rasporeda”, rekao je Radonjić pa se osvrnuo na utakmicu, „Imali problema sa ofanzivnim skokom što smo dobrim napadom na početku utakmice uspeli da anuliramo. U nastavku je njihov kvalitet u šutu spolja došao do izražaja pa su napravili tu seriju na kraju poluvremena. Kasnije smo došli do naše prepoznatljive igre, nametnuli tempo i uspeli da dođemo do pobede. Jaka odbrana je bila ključ kao i odlična igra u tranziciji. Ništa još nije gotovo, ostalo je još tri kola do kraja, a nas čeka novi težak meč protiv Partizana. Moramo da se pripremimo za tu utakmicu i sve misli okrećemo ka derbiju.”

Zbog čega je zvezda doživela takav pad krajem poluvremena?

„Neptunas je uspeo i protiv drugih ekipa da napravi slične serije. Svakako sam prezadovoljan jer je u nastavku proradio inat i karakter, te smo reagovali odlično na takvu situaciju koja nije bila nimalo naivna i dokazali da imamo čvrst karakter i da nas nije lako pokolebati.”

Trener Neptunasa, Kazis Maksvitis bio je vidno razočaran rezultatom i igrom svog tima:

„Pre svega želim da čestitam Zvezdi. Puno puta sam vodio mlađe kategorije protiv srpskih selekcija i znam koliko je teško igrati protiv ekipa sa ovog područja. Ova utakmica je bila veoma važna za plasman u narednu rundu, a sada je Zvezda značajno bliža tom cilju. Nama su potrebne dve pobede kako bismo se plasirali dalje što će biti veoma teško ostvariti. Imali smo ogromnih problema u drugom poluvremenu protiv agresivne odbrane Crvene zvezde, naročito u trećoj četvrtini koja je i odlučila pobednika.”

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.