Radonjić: Navijači neće biti u hali, ali će srcem biti uz nas (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 18.Dec.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Navijači neće biti u hali, ali će srcem biti uz nas (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom će u petak od 19 sati pred praznim tribinama dvorane "Pionir" dočekati ekipu Laboral Kuće u poslednjem kolu D grupe Evrolige. Iako se meč igra bez prisustva publike, Crvena zvezda je u utorak pustila u prodaju simbolične ulaznice koje se po ceni od 300 dinara mogu kupiti na svim poslovnicama Eventima. Celokupna akcija potekla je posle nepravedne odluke disciplniskog sudije Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << kojom je Crvena zvezda Telekom kažnjena sa 50.000 evra.

Činjenica je da će meč sa Laboral Kućom biti odigran u specifičnoj atmosferi, ali trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić se nada da to neće poremetiti ekipu:

- Svi smo svesni da je podrška navijača našem timu, koji je najmlađi u Evroligi, od velikog  značaja. U svim mečevima koje smo odigrali na našem terenu smo imali prilike da uživamo u fantastičnom ambijentu koji su uvek priređivali naši navijači. Nama je takva podrška davala poseban impuls na terenu, da u svakom tom meču izvučemo maksimum i pružimo dobre partije. Ovakvu okolnost i činjenicu da igramo bez publike naš protivnik će sigurno poškušati da iskoristi i ta činjenica će u odnosu na sve ostale naše rivale sigurno za njih biti prednosti. Bez obzira na to mi moramo da budemo na najvišem mogućem nivou i da pokušamo da dobrom partijom zadovoljimo naše navijače koji ovog puta neće biti u hali, ali će sigurno srcem biti uz nas – počeo je priču Radonjić.

Iako su obe ekipe obezbedile učešće u TOP 16 fazi, strateg crveno-beli ističe takmičarski karakter duela sa Laboral Kućom:

- Utakamica se igra za plasman, to će biti borba za drugo mesto u D grupi – rekao je Radonjić i potom nasatvio sa analizom rivala:

- Ekipa Laborala napravila je dosta promena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je daleko ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali jako kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića posle povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč.

Pred duel sa timom iz Vitorije Radonjić nije skrivao pobedničke ambicije:

- Mi se pripremamo kao i za svaki drugi meč, dakle samo sa jednom idejom, a to je da slavimo. Potrudićemo se da protiv Laborala odigramo još jednu dobru utakmicu, da osvojimo još dva nova boda i da odličnu igru koju smo pružili u dosadašnjem delu takmičenja nadogradimo i osvajanjem drugog mesta u D grupi.

Zvezdin strateg je istakao da su svi igrači zdravi i potpuno spremni za utakmicu i naglasio da i poed činjenice da će tribine biti prazne posebna motivicija neće biti potrebna, jer je svaki meč u Evroligi za ovaj mladi sastav Zvezde veliki izazov:

- Kreiramo takvu filozofiju da u svakom meču idemo na pobedu. Igrajući Evroligu protiv tako kvalitetnih protivnika prilično je lako motivisati ekipu. Mislim da je svima jasno da je odsustvo publike veliki hendikep, ali moramo i tu situaciju da prevaziđemo – zaključio je Radonjić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KK Crvena zvezda: Evroliga načelno prihvatila predlog kluba, nema okupljanja ispred "Pionira"

Izvor: Sportal.rs, 18.Dec.2014

Utakmica između Crvene zvezde Telekom i Laboral Kuće u petak od 19 časova u "Pioniru" biće odigrana bez prisustva navijača. Iako se meč igra bez publike, Crvena zvezda je u utorak pustila u prodaju simbolične ulaznice koje se po ceni od 300 dinara mogu kupiti na svim poslovnicama Eventima. Celokupna...

Nastavak na Sportal.rs...

Crvena zvezda i bez navijača na pobedu u Evroligi

Izvor: Politika, 18.Dec.2014

Košarkaši Crvene zvezde (19 č) pred praznim tribinama dočekuje Laboral Kuću u duelu za drugo mesto D grupe Evrolige..Košarkaši Crvene zvezde u poslednjem meču u prvoj fazi Evrolige dočekuje špansku Laboral Kuću (19 č). Oba tima već su obezbedili plasman među 16 najboljih, tako da će duel odlučiti...

Nastavak na Politika...

EL: Zvezda u borbi za drugo mesto

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 09:50

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati dočekuju Laboral Kuču u poslednjem, desetom kolu D grupe Evrolige...Obe ekipe imaju skor 5-4, a pobednik meča prvu fazu će završiti na drugom mestu...Meč će se zbog kazne Evrolige igrati pred praznim tribinama, ali iz Zvezde su pozvali navijače da kupe simbolične...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.