Radonjić: Budućnost ima evroligaške ambicije, biće nam mnogo teško (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 01.Nov.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Budućnost ima evroligaške ambicije, biće nam mnogo teško (VIDEO)

Za košarkaše Crvene zvezde nema odmora. U seriji teških izazova, posle Neptunasa, Zadra i Valensije, ekipi Dejana Radonjića slede dva najveća u ovom delu sezone, utakmice protiv Budućnosti u ABA ligi u nedelju (21) i Olimpijakosa u Evroligi, u petak. Povoljna okolnost po Beograđane je što će oba meča odigrati u ambijentu svojih navijača pred kojima su crveno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nepobedivi u tekućoj takmičarskoj godini.

- U žestokom smo ritmu posle velike potrošnje, ne samo energetske, u duelu protv Valensije. Već čekamo novi meč i novi izazov - gostovanje Budućnosti. Podgoričani su zajedno sa nama ekipa koja ima najbolji rezultat, a i najbolje igre su prikazali do sada, i sasvim je normalno da je ovaj meč derbi kola - rekao je u najavi meča sa njegovim bivšim klubom trener Zvezde Dejan Radonjić.

Podgoričani su sačuvali kostur tima iz minule sezone i pojačali ga sa nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, poput centra Planinića, Rejnoldsa, iskusnog plejmejkera Omara Kuka. Tu su "stare snage" Šehović, Vitkovac, Popović, bivši igrač Zvezde Subotić...

- Budućnost je odradila sjajan posao u prelaznom roku, angažovala je igrače koji su svojim kvalitetom i iskustvom nagovestili da će im ambicije ove godine velike. Pred sam početak sezone angažujući Kuka na mestu pleja dodatno su nadogradili kvalitet i iskustvo. Dakle, puno je razloga koje govore u prilog tome da su evroligaške ambicije prisutne kod njih - kaže Radonjić i dodaje:

- Imaju više igrača koje mogu da koriste i na spoljnim i na centarskim pozicijama, mogu da igraju na različite načine, da koriste dugačak roster, što su i pokazali u mečevima ABA lige, kao i u poslednjem meču u Poljskoj u Evrokupu protiv Zeljone Gure gde su jako dobrom igrom pobedili i nagovestili da su u odličnoj formi. Sve to ukazuje da nas očekuje vrlo težak meč.

Radonjić misli da bi navijači mogli da budu veoma važan faktor u duelu protiv opasnog protivnika.

- Mi nismo samo u potrošnji što se tiče utakmica, već imamo i akumulaciju umora zbog puta, što nas navodi na činjenicu da nas očekuje veliki izazov u "Pioniru". Zato je potrebno da nam motivacija bude na nivou rivala koji nam dolazi. Za našu mladu ekipu i momke koji igraju i koji brane crveno-beli dres, veoma je važno da brojnost i glasnost naših navijača bude na onom nivu da bi ta mladost mogla da eventualno prevaziđe neke stvari koje bi mogle da se dese na utakmici, a koje su sasvim logične da se dese imajući u vidu ono što sam rekao u smislu umora i oscilacija.

Na osam utakmica Zvezda je ove sezone zabeležila sedam pobeda na oba fronta, upisane su dve velike pobede u Evroligi, pa se nameće pitanje da li je euforija već počela da se oseća u svlačionici.

- Zadovoljstvo je prisutno i nadamo se da euforija neće preovladati i da nas neće uvesti u nešto što je realna zamka, pa da nakon toga naiđu i problemi. Atmsfoera je logično dobra posle Valensije, ali bila je i posle Neptunasa i protiv Zadra. Videli ste da taj Neptunas nije ekipa za koju se mislilo da je slučajni prolaznik u Evroligi, što je pokazala protiv Olimpijakosa. Jasno je da se radi o ozbiljnom timu, što ukazuje na to da je taj naš meč možda drugačije analiziran nego što je realnost.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADONJIĆ: Budućnost je tim za Evroligu!

Izvor: HotSport.rs, 01.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 21 čas u Pioniru dočekuju Budućnost u šestom kolu ABA lige, a ujedno to će biti duel do sada dve ne poražene ekipe.. Foto: STARSPORT.. - U jakom smo ritmu, igramo dve utakmice u sedam dana. Posle Valensije u goste nam dolazi Budućnost, tim koji zajedno sa...

Nastavak na HotSport.rs...

ABA: Zvezda i Budućnost u borbi za prevlast u regionu

Izvor: Sportal.rs, 02.Nov.2014, 10:20

Dva najbolja tima regionalne lige u dosadašnjem delu sezone, oba bez poraza, Zvezda i Budućnost, u nedelju od 21 časova igraju derbi meč 6. kola ABA lige. Oba tima ulaze u međusobni okršaj posle odličnih igara u Evropi. Crveno-beli su deklasirali Valensiju u okviru Evrolige, dok su Podgoričani...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.