RJLS: Zvezda posle drame dobila Megu

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RJLS: Zvezda posle drame dobila Megu

Juniori crveno-belih su se plasirali u finale.

Još jednom, finale jednog takmičenja će odigrati "večiti" beogradski rivali, Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom. Crveno-beli su u drugom polufinalnom duelu Finalnog turnira Roda Juniorske lige Srbije pobedili Mega Leks rezultatom 85:79 i tako došli u poziciju da odbrane naslov šampiona Srbije.

Zvezda je mnogo bolje počela duel i prvu četvrtinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je završila sa prednošću od čak 17 poena (33:16). Ali, Mega ne bi bila Mega ako ne bi napravila povratak, a isti je usledio već u narednom periodu. Na poluvreme se otišlo rezultatom 45:43 za crveno-bele.

Mega Leks je uspela čak u nastavku i da preokrene i da povede minimalnom razlikom, ali nije uspela da održi stečeno vođstvo, već je sve vreme kaskala za svojim protivnikom. Zvezda doduše nije ni u jednom trenutku nije mogla osetnije da se odlepi i pre isteka vremena osigura trijumf, već je to morala u poslednjem minutu. Čak i tada je Mega mogla da učini nešto više na ovom meču, ali jednostavno nije iskoristila svoje prilike.

Sjajnu partiju u pobedničkom timu je pružio Aleksa Radanov kome je nedostajao samo jedan skok za tripl-dabl učinak, a zabeležio je 25 poena i 10 asistencija. Imao je i po četiri blokade i izgubljene lopte. Boriša Simanić ga je pratio sa 22 poena i 10 uhvaćenih lopti. Ivan Ćorović je učestvovao sa 18 poena i šest skokova. U Megi je najbolji bio Nikola Mišković sa 15 poena i 14 skokova, Goga Bitadze je ostvario učinak od 11 poena, šest uhvaćenih lopti i pet blokada, dok je Marko Pecarski ubacio 15 poena, uz šest skokova.

Poslednji mečevi Finalnog turnira u dvorani "Ranko Žeravica" će biti odigrani u četvrtak, 26. maja. Borba za treće mesto (Jagodina - Mega Leks) je zakazana za 13 časova, dok će se finale između Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom odigrati u 15 časova i 30 minuta.

Crvena zvezda Telekom - Mega Leks 85:79 (33:16, 12:27, 16:18, 24:18)

Dvorana: "Ranko Žeravica"; Gledalaca: 800; Sudije: Nikolić, Pecelj, Prpa.

Crvena zvezda Telekom: Rebić, Uskoković 2 (4sk), Ćorović 18 (6sk), Radaković, Đorđević 7 (7sk), Momirov, Ilić, Simanić 22 (10sk, 4il), Radanov 25 (9sk, 10as, 4il, 4bl), Radović 9, Vuković 2, Kovačević.

Mega Leks: Matić 6, Mišković 15 (14sk), Musić 20 (4sk, 5as), Vojinović, Matić, Pantelić, Raičković 2, Pecarski 15 (6sk), Nedeljković, Virijević (4sk), Plavšić 10 (4sk), Bitadze 11 (6sk, 5bl). 

(foto: Mega Leks)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Finale Lige Šampiona,   Telekom Srbija,   Liga Šampiona

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.