Izvor: HotSport.rs, 26.Nov.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADONJIĆ PRED NEPTUNAS: Važna utakmica, ne i odlučujuća!

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova u Kombank areni dočekuju Neptunas u okviru sedmog kola Evrolige, a trener crveno-belih Dejan Radonjić poziva na oprez pred duel sa Litvancima.

– Prilikom žreba i u trenutku kada smo izvukli Neptunas pravljena je analiza da smo imali sreće što smo dobili protivnika koji neće parirati ostalim ekipama u grupi. To zadovoljstvo se prenelo na sve i tako se ušlo u grupu, a ja sam i tada smatrao da treba sačekati >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << prelazni rok i da prođe pripremni period pa tek onda napraviti analizu kvaliteta protivnika. Imali smo četiri ekipe sa velikim kvalitetom i ogromnim budžetu i gotovo potpunu nepoznanicu, Neptunas – započeo je izlaganje Radonjić, a onda nastavio:
– Formiran je mnogo kvalitetniji tim od onog koji je prošle sezone u konkurenciji Lijetuvos Ritasa i Žalgirisa izborio Evroligu. Tipičan su predstavnik litvanske škole košarke, imaju iskustva i poseduju puno kvaliteta i mi smo sa tim viđenjem otišli na gostovanje u Litvaniju. Poraz u u Klaipedi je sagledan tako da se stvorilo mišljenje da Neptunas ne može nikog da dobije posle nas, a evidentno je bilo da Neptunas čvrstinom može da igra na visokom nivou. Tome u prilog govori da su od svih rivala u grupi bili najbliži da savladaju Olimpijakos koji je slavio tek nakon produžetka. Litvanci su ekipa koja ima puno dobrih i iskusnih igrača. Zavackas i Gailijus su glavni, plejmejker Šakur daje posebnu čvrstinu ekipi, a u odnosu na taj prvi meč jači su za Bensona na poziciji centra. Znamo da nas čeka jedan težak meč protiv ozbiljnog i jako motivisanog tima, koji se nalazi u ravnopravnoj poziciji da se bori za TOP 16.
Ipak, Dejan Radonjić veruje u svoj tim, koji kako kaže može da pobedi svakog u Evroligi.
– U ovaj meč ulazimo sa potpunom motivacijom i idejom da pobedimo iako smo svesni da se u susretu sa Neptunasom ništa ne odlučuje. Pokazali smo da možemo da igramo sa svim protivnicima i da možemo svakoga da savladamo. Svesni smo da bi nas pobeda stavila u veoma dobru poziciju da ostvarimo ono što želimo, a to je jedno od prva četiri mesta u grupi. Igramo važne mečeve ove sezone, a biće i još važnijih od prestojećeg u narednom delu sezone – zagonetan je bio Radonjić.
Strateg Crvene zvezde se osvrnuo i na saopštenje Delija da u četvrtak neće biti navijanja.
– – Sve odluke naših navijača mi poštujemo. Očekujem da svi zajedno, mi na parketu i navijači na tribinama damo sve od sebe da dođemo do nove pobede – zaključio je Radonjić i pozvao navijače da u što većem broju dođu u Kombank arenu.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.