Porazi na Karađorđu prešli u naviku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi na "Karađorđu" prešli u naviku

Posle Crvene zvezde, Čukaričkog, Donjeg Srema, Jagodine i Napretka, fudbaleri Borca iz Čačka su šesta ekipa koja je odnela bodove sa stadiona “Karađorđe”. U 13 utakmica koje su do sada odigrali kao domaćini, igrači Vojvodine doživeli su i šesti poraz pred svojim navijačima (1:3), na neki način potvrđujući da su izuzetno darežljivi kao domaćini i da se nikako ne snalaze kada se nađu u toj ulozi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Istina je, sve manje gledalaca prati njihove mečeve u Novom Sadu, ali se čini da je to, između ostalog, direktna posledica razočaravajućih igara i rezultata kada igraju u svom gradu.

"Klinci očigledno imaju preveliki respekt, pa i tremu kada igraju u Novom Sadu. Upravo ta trema ih savlada i, umesto da mi vodimo, promašujemo prilike i dopuštamo rivalu da sve preokrene u svoju korist. Propuste smo protiv Borca činili u nizu i njihov lanac je krenuo posle prve greške, kada smo krenuli glavom bez obzira ka golu rivala. Šta da se radi, nisu nam se stvari poklopile i moramo da idemo dalje. Ritam je takav i juče smo trenirali i okrenuli se prvoj sledećoj obavezi, a to je duel s Voždovcem. I dalje tvrdim da ovi momci moraju da dobiju podršku javnosti kako bi prevazišli probleme s kojima se suočavaju", rekao je Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba Vojvodine.

Dva različita poluvremena videlo je tek oko 500 gledalaca u duelu Vojvodine i Borca. U prvom, Novosađani su bili tim koji je imao inicijativu, stvorili su nekoliko šansi koje, na njihovu žalost, nisu umeli da materijalizuju i pretvore u vođstvo, a onda su kola krenula niz strmoglavu nizbrdicu.

Na samom isteku 45. minuta povredio se desni bek Jovica Vasilić, morao je da napusti igru, a na klupi Zlatomir Zagorčić nije imao odgovarajuću zamenu. Zbog toga je u nastavku na poziciju uz desnu aut-liniju prebacio Janka Tumbasevića, a sve to prouzrokovalo je konfuziju na sredini terena i raspad igre favorizovanog tima Vojvodine.

Iskusniji rival iz Čačka mirno je čekao svoju priliku, nije se zaletao da što pre poentira sve brzopletiju igru, ali i jalovu nadmoć novosadske ekipe, a kada je stvorio sve preduslove, krenuo je u napad i za samo dva minuta stekao odlučujuću prednost od 2:0.

Vojvodina je za tili čas ispustila nit vođenja utakmice, pokušavajući da sa sve većim brojem igrača stigne do gola rivala, a onda je bila surovo kažnjena golovima Mutavyića i Jevtovića u 76, odnosno 78. minutu. Tačku na pobedu Borca stavilo je nesuđeno pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku Rade Krunić.

Zaista, prosto je neshvatljivo koliko su neoprezni, pa i indolentni bili domaći igrači, jer kod postizanja sva tri gola igrači iz Čačka izlazili su sami pred golmana Srđana Žakulu i nije im bilo teško da zatresu njegovu mrežu. Mladići u crveno-belom jesu želeli da postignu gol, ali su se (ili uopšte nisu) jako sporo vraćali u odbranu, što su Krunić i drugovi dobro uočili i bez milosti pretočili u veliku prednost.

Novosađani i dalje zauzimaju četvrto mesto na tabeli, ali sada samo s bodom više od Novog Pazara i u preostalih šest kola očekuje ih velika borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Raspored nije nikakav saveznik Novosađanima, jer posle Voždovca, domaćini su Partizanu 2. maja, pa ostaje da se vidi može li ovaj tim da se izbori s rivalima, ali i, što je mnogo važnije, sa samim sobom i da u narednoj sezoni ponovo igra evropske susrete.

Godišnja skupština

Odlukom Upravnog odbora FK Vojvodina, u utorak će se održati redovna godišnja skupština kluba. Sednica najvišeg tela kluba počeće u 19 časova, u FC „Vujadin Boškov“ (Novosadski put 114) u Veterniku.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.