Poraz Radničkog na startu sezone

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Radničkog na startu sezone

Fudbaleri Radničkog iz Niša izgubili su rezultatom 2:0 (2:0) od Crvene zvezde na Markani u prvom kolu Superlige. Oba gola za crveno-bele postigao Nenad Milijaš.

Niški fudbaleri nisu uspeli da iznenade branioca titule na njegovom terenu i sa 2:0 izgubili su na početku nove sezone.

Oba gola za Crvenu zvezdu postigao je kapiten beogradskog kluba Nenad Milijaš u finišu prvog poluvremena. Milijaš >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je prvo u 43. minutu uputio udarac sa oko 25 metara po sredini, lopta je udarila Zorana Ljubinkovića i promenila pravac što je iznenadilo golmana Radničkog Nenada Filipovića koji je tada već pao ispred svog gola.

Par minuta nakon toga, u nadoknadi vremena prvog dela igre, Milijaš je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara iskosa, lopta je otišla preko “živog zida” niškog tima i iznenadila Filipovića koji nije odreagovao najbolje po svoj gol.

Radnički je imao bolju igru u prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena, a najbolju priliku za goste propustio je Augusto Batioha u drugom minutu kada je dobio loptu od Ivana Pejčića, došao ispred golmana Zvezde koji je odbranio šut Ekvadorca.

U petom minutu je uzvratila Zvezda, kada je Lazović dodao do Kovačevića, ali ovaj nije stigao loptu da bi ozbiljnije ugrozio Radnički.

Pokušao je Ivan Pejčić u 15. minutu sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač je u 33. minutu centrirao sa leve strane, ali je taj šut Rajković odbranio bez problema.

U 36. minutu ispred gola Radničkog stvorila se gužva, pokušao je Mijailović pokušao, ali je Filipović odbranio ovaj šut. Minut kasnije je Savićević dobio loptu od Petkovića, prošao je pored igrača odbrane Nišlija Zorana Ljubinkovića i šutnuo na gol gostiju. Filipović je i ovde upisao odbranu.

Napadi Zvezde su se nastavili, pa je u 39. minutu Rakić dobio loptu od Lazovića i šutnuo preko gola. Zatim je Lazović proigrao Rakića u 41. minutu, ali je šut Rakića izblokirao Vladimir Đorđević.

Radnički nije umeo da kazni ove promašaje Zvezde, već je poklekao u finišu prvog dela igre kada je Milijaš postavio i, ispostaviće se kasnije, konačan rezultat.

U drugom poluvremenu Radnički nije pronašao način da makar izjednači. U 59. minutu Dušan Kolarević je šutnuo iz slobodnog udarca, ali je njegova lopta otišla preko gola.

Ubrzo zatum je Ivan Pejčić imao šansu nakon dodavanja Jovanovića, ali je i ta lopta otišla preko gola Zvezde.

Sa druge strane, u 67. munutu se oprobao i Nejc Pečnik, ali je ta lopta završila pored gola.

Minut kasnije je Jović, koji je tek ušao u igru, imao veliku šansu. On je krenuo ka golu Nišlija, golman Radničkog je izašao iz svog šesnaesterca, Jović ga je prošao i šutirao pored gola.

Nenad Milijaš se u 74. minutu oprobao iz slobodnog udarca, ali je tada lopta išla preko gola gostiju.

Jednu od poslednjih prilika Radničkog na meču imao je Punoševac u 84. minutu kada je šutnuo preko gola nakon centrašuta Ivana Pejčića.

U 89. minutu igrač Zvezde Rakić je došao ispred golmana Radničkog, ali je taj šut Filipović odbranio.

Kapitensku traku je na ovoj utakmici nosio golman Nenad Filipović. Prošle sezone, podsetimo, kapiten je bio Aleksandar Jovanović koji je na ovoj utakmici bio starter.

Radnički u narednom kolu dočekuju Partizan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sredinom nedelje o sudbini Milijaša: Ništa nije gotovo, prvo da vidim šta misle ljudi iz kluba

Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2014, 17:46

Kao glava bez vrata, kao ljubav bez seksa.. Zanimljivim poređenjima jedan od navijača Crvene zvezde pokušao je da objasni kako bi u nastavku sezone izgledala igra Crvene zvezde bez uticaja kapitena Nenada Milijaša! Egzaltiranost crveno-belih fanova zbog partije vlasnika zemunske levice i golova...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.