Poluvreme: Raspucana Zvezda razmontirala Tajfun - 59:26

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Raspucana Zvezda razmontirala Tajfun - 59:26

U okviru 4. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde odmeravaju snage sa šampionom Slovenije, ekipom Tajfuna. Dešavanja na ovom meču možete pratiti uživo na Blicsportu. Nakon prve deonice crveno-beli vode 30:15.

Zvezda u Zadru nije blistala ali u paklenom tempu regionalne lige se piše samo pobeda (49:56). Izabranici Dejana Radonjića došli su u potom u priliku da pred domaćom publikom poprave utisak, u dvorani “Pionir”. U meču sa Tajfunom navijači očekuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prorade pojačanja crveno-belih Sofoklis Skorcijanitis i Rajan Tompson.

Debitant u ABA ligi do sada ima učinak od dve pobede (Sutijeska, Krka) i jednog poraza (Cibona).

Druga četvrtina: Raspucana Zvezda razmontirala Tajfun - 59:26

I u nastavku prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut. Poeni Cirbesa sa linije penala doneli su crveno-belima laganih 35:17. Rebić je sigurnim šutem sa distance prednost domaćih podigao na 20 poena.

Publika u “Pioniru” je mogla da uživa u ovom periodu igre. Ređali su se atraktivni potezi domaćih. Cirbes je moćnim zakucavanjem nakon sjajnog dodavanja Jovića još jednom podigao publiku na noge.

Igra gostiju se potpuno raspala. Nisu znali Slovenci gde se nalaze, ali bukvalno. Nakon pet minuta na semaforu je stajalo 47:22. Do kraja deonice razlika je samo rasla. Nastić je vezao lagana četiri poena za konačnih 59:26.

Prva četvrtina: Prvi poeni Gudurića u crveno-belom, Zvezda lagano sa Tajfunom - 30:15

Prve pone na utakmici postigao je Sofoklis Skorcijanitis. Grčki internacionalac je iskoristio svoju snagu za koš uz faul - 3:0. Zvezda je nastavila da spušta loptu na svog centra, a Sofo je bio polovičan sa linije penala. Tajfun je uzvratio preko Sebića (penali) i sjajnim zakucavanje Zimića - 4:3.  Prvu prednost gostima doneo je Čebular, ali je nakon ukradene lopte Mekel Zvezda brzo izjednačila - 6:6.

Odlična odbrana Lazića, pa lagani poeni borbenog beka još jednom su odveli domaće u rezultatski plus.

Početak meča obeležio je duel Sofa i Zimića. Na koš Zvezdinog gorostasa centar gostiju je imao spreman odgovor - 12:10. Na oko pet minuta do kraja prve deonice Mitrović je sa linije za slobodna bacanja doneo crveno-belima plus šest.

Nakon Zimića, razigrao se i Čebular, ovaj dvojac je gotovo sam držao Slovence u igri.

“Pionir” je eksplodirao na oko četiri minuta do kraja četvrtine. Mladi Gudurić je pocepao mrežicu sa linije za tri poena - 17:11, što su mu bili prvi poeni u takmičarskom nastupu za crvneo-bele.

Kako je utakmica odmicala Zvezda je bila sve sigurnija, Mekel i Tompson su odveli domaće na laganih plus 10. Nisu crveno-beli stajali u ovom delu igre. Na oko dva minuta do kraja na semaforu je stajalo - 28:13. Mitrović je postavio konačnih 30:15.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.