Pobeda Crvene zvezde na startu prolećnog dela

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Crvene zvezde na startu prolećnog dela

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 2:0 (1:0) u utakmici 22. kola Superlige Srbije. Strelci na meču bili su Srđan Plavšić u 40, i Marko Petković u 81. minutu meča. Minimalac Borca, bez golova u Kruševcu. Čukarički, posle preokreta, savladao ekipu Javora sa 2:1.

Zvezda je ostvarila 18. prvenstvenu pobedu i prva je na tabeli sa 57 bodova, devet više, ali i utakmicom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od Partizana, koji u nedelju igra protiv Rada. Novi Pazar je pretrpeo 16. prvenstvi poraz i poslednji je na tabeli sa 12 bodova.
Zvezda, za koju su u startnoj postavi debitovali Abraham Frimpnong i Ričmond Boaći, je celo prvo poluvreme imala je inicijativu, uglavnom je pokušavala s šutevima s distance da dođe do gola, ali se golman Mladen Živković nekoliko puta istakao dobrim odbranama.
Crveno-beli prvu pravu priliku imali su u 10 minutu. Kanga je centrirao s desne strane, a na prvoj stativi najviši u skoku bio je Džon Ruis, ali posle njegovog pokušaja glavom lopta je otišla malo pored desne stative gola Mladena Živkovića.
Mičel Donald je u 21. minutu snažno šutirao sa oko 20 metara, ali pravo u golmana Živkovića, koji je uspeo samo da odbije loptu.
Ofanzivna igra pred oko 15.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" donela je rezultat u 40. minutu. Plavšić je šutirao sa oko 25 metara desno iskosa, a lopta je odskočila ispred Živkovića, prevarila ga i ušla u gol.
Crveno-beli su samo minut kasnije imali priliku da dupliraju prednost, međutim, pokušaj Ričmonda Boaćija sa oko pet metara uspeo je da odbrani Živković.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila s ofanzivnom igrom, pokušavala je da probije odbranu Novog Pazara koji u potpunosti bio koncentrisan na odbranu svog gola.
Domaćin je u 62. minutu umalo duplirao prednost, ali je Boaćijev pokušaj s ivice peterca iz teške pozicije žavršio malo pored gola.
Posle sjajne akcije u 72. minutu kojoj su učestvovali Donald, Plavšić i Dušan Anđelković, koji su izigrali celu odbranu Pazaraca, levi bek Zvezde šutirao je sa 10 metara, ali je njegov pokušaj završio malo preko gola.
Crveno-beli obezbedili su pobedu u 81. minutu posle uigrane akcije nakon prekida.
Nenad Milijaš izveo je slobodan udarac sa levog boka, a lopta je na drugoj stativi došla do Damijana Le Taleka koji ju je vratio u peterac, a tamo je najviši u skoku bio Marko Petković i prosledio je glavom u gol Novog Pazara.
Zvezda će u narednom kolu 25. februara gostovati Bačkoj, dok će Novi Pazar dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.
Fudbaleri čačanskog Borca pobedili su na svom terenu Bačku 1:0 (0:0), dok su Napredak i Voždovac remizirali bez golova.
Pobednički gol za Borac, vredan trećeg uzastopnog trijumfa u Superligi, dao je Lazar Jovanović 67. minutu.
Napredak nije uspeo da savlada Voždovčane na debiju trenera Vuka Rašovića, a gosti su poslednjih 10 minuta igrali sa desetoricom zbog isključenja Uroša Sinđića.
Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na Banovom brdu Javor posle preokreta sa 2:1 u utakmici 22. kola Superlige Srbije.
Na klupi Čukaričkog debitovao je trener Nenad Lalatović, koji je u jesenjem delu sezone predvodio Vojvodinu.
Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu preteklo je u izjednačenoj borbi, u kojoj se bolje snašli gosti. Javor je poveo golom Alekse Amanovića u 35. minutu kom je to bio prvi gol u dresu ekipe iz Ivanjice.
Čukarički je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofanzivnije, što je ekipi Nenada Lalatovića donelo velika tri boda u bori za plej-of Superlige Srbije.
Izjednačujući pogodak postigao je Ognjen Ožegović u 63. minutu, da bi preokret doneo Aleksandar Jevtić u 82.
Čukarički je 11. na tabeli Superlige Srbije sa 23 boda, dok je Javor šesti sa 32.
"Brđani" će u narednom kolu ponovo igrati na svom terenu, a u goste im dolazi Napredak iz Kruševca, dok Javor dočekuje ekipu Spartaka.
Rezultati i strelci:
Borac - Bačka 1:0 (Jovanović 67.)
Napredak - Voždovac 0:0
Crvena zvezda - Novi Pazar 2:0 (Plavšić 40, Petković 81.)
Čukarički - Javor 2:1 (Ožegović 63, Jevtić 82. - Amanović 35)
Petak: Mladost - Radnički 1:0 (Bojović 79. penal)
Nedelja: Metalac - Radnik (14), Rad - Partizan (14), Spartak - Vojvodina (14)
Ovako je protekao meč u Beogradu:
16.55 - Kraj meča, pobeda Crvene zvezde nad Novim Pazarom 2:0 (1:0).
16.43 - Goool! Marko Petković u 81. minutu glavom postiže novi pogodak za Crvenu zvezdu. 
16.07 - Nastavljen meč na stadionu Rajko Mitić.
15.57 - Borac je na svom terenu savladao Bačku sa 1:0, bez golova na meču Napredak - Voždovac.
15.49 - Milorad Mažić svira kraj prvog poluvremena, Zvezda - Novi Pazar 1:0. 
15.45  - Goool! Crvena zvezda vodi sa 1:0 pogotkom Srđana Plavšića sa ivice šesnaesterca u 40. minutu prvog poluvremena.
15.42 - Žuti karton za Ivana Markovića iz Novog Pazara, ne smanjuje se pritisak Crvene zvezde.
15.32 - Goool! Borac je poveo sa 1:0 u duelu sa Bačkom.
15.25 - Prvi šut napadača zvezde Donalda u okvir gola, ali golman Novog Pazara uspeva da odbije loptu.Fudbaleri Crvene zvezde od početka napadaju, ali odbrana Novog Pazara uspeva da igru zadrži i kontroliše ispred svog šesnaesterca.
15.09 - Počelo drugo poluvreme i u duelu Borca i Bačke.
15.07 - Napredak i Voždovac nastavili igru u drugom poluvremenu.
15.05 - Crveno-beli, aktuelni šampioni i trenutni lideri na tabeli, mečom protiv Novog Pazara počeli prolećni deo prvenstva.
14.53 - Završena prva poluvremena utakmica Borca sa Bačkom  i Napretka sa Voždovcem bez golova 0:0.
14.03Počele su utakmice Borca i Bačke u Čačku i Napretka i Voždovca u 22. kolu Superlige Srbije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se Superliga, Zvezda čeka Novi Pazar, Partizan na Banjici

Izvor: RTS, 19.Feb.2017

Posle nešto više od dva meseca, utakmicama 22. kola, za vikend se nastavlja fudbalska Superliga Srbije. Vodeća Crvena zvezda igra na svom terenu protiv Novog Pazara, dok će Partizan u malom gradskom derbiju igrati na Banjici protiv Rada. Prva utakmica prolećnog dela prvenstva igra se danas...

Nastavak na RTS...

Partizan savladao Rad na Banjici

Izvor: RTS, 19.Feb.2017

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 1:0, u meču 22. kola Superlige i tako pobedom počeli prolećni deo sezone. Vojvodina sa 4:1 pobedila Spartak u Subotici. Odložen meč između Metalca i Radnika. . .Crno-beli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.