Pižon: Zvezdi je potreban domaći trener

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon: Zvezdi je potreban domaći trener

Zvezdina legenda i nekadašnji selektor Srbije dodao je i da će reprezentacija veoma teško izboriti plasman na sledeće Evropsko prvenstvo

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon rekao je danas da bi klupu crveno-belih trebalo da preuzme neki srpski trener.

Nenad Lalatović napustiće na kraju sezone Crvenu zvezdu, a jedan od kandidata da ga zameni spominje se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Norvežanin Trond Solid.

"Smatram da trener Zvezde mora da bude domaći stručnjak. Ali, to ce odlučiti ljudi koji su za to zaduženi", rekao je Petrović u Bijeljini, gde se nalazi na Turniru prijateljstva.

Pižon je rekao da radom u omladinskoj školi želi da pomogne Zvezdi, ali i pohvalio trenera Ognjena Koromana čija ekipa je danas osvojila drugi po redu Turnir prijateljstva.

"Ideja je da radim do trenutka dok ne budem našao angažman u inostranstvu. Kada ne radim želim da pomognem Zvezdi, ako treba tu sam i za prvi tim, ali o tome nisam razmišljao niti razgovarao. Naš omladinski pogon je pretrpeo odlazak petorice igrača u prvi tim, što je prioritetni cilj. Koroman je dobio najbolje moguće uslove, vrlo talentovanu generaciju i u klubu razmišljaju o njemu na duže staze", naveo je on.

Petrović, koji je svojevremeno bio selektor reprezentacije Srbije, poručio je da nacionalni tim ima male šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Stanje nije sjajno i vrlo teško će se ispuniti ciljevi. Ostale su nam vrlo teške utakmice, neizvesnost je velika. Zašto igrači ne pružaju partije kao u klubovima pitanje je za njih, a ne za one koji ne odlučuju. Treneri ne izlaze na teren, oni samo dođu na tri dana i fudbaleri bi trebalo da preuzmu odgovornost, a ne samo treneri", kazao je Petrović.

On je poručio da je pravi potez da timovi iz bivše Jugoslavije igraju prijateljske turnire, kao što je to slučaj u Bijeljini.

"Ideja da se svi veliki timovi iz bivše Jugoslavije sastanu na jednom mestu je fenomenalna. Vidim da su deca veoma lepo primila turnir i da nema nikakvih problema. Možda je upravo ovo znak za seniorske timove da se ponovo napravi liga bivše Jugoslavije", zaključio je Petrović.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.