Osumnjičeni priznao ubistvo navijača Zvezde

Izvor: RTS, 28.Nov.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni priznao ubistvo navijača Zvezde

Osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, Kadri Aktaš priznao je ubistvo, saznaje RTS. Sud u Istanbulu podigao je optužnicu protiv njega i naredio da se, do suđenja, zadrži u pritvoru. Ostali osumnjičeni za učešće u zločinu pušteni su posle ispitivanja u policiji, ali to ne isključuje podizanje optužnica i protiv njih.

Jednog od sedmorice uhapšenih, svedok je identifikovao kao ubicu srpskog navijača, što potvrđuju i snimci kamera. RTS saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je posle toga osumnjičeni i sam priznao da je ubio Marka Ivkovića.

"Meni je drago da je dobra reakcija naše države bila odmah i u startu, kažem i efikasna reakcija turske policije dovela je do hapšenja. Očekujem da i taj sudski postupak bude brz i da se ne odugovlači i da imamo pravdu za našeg državljanina", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

RTS saznaje i da je grupa uhapšenih momaka pravila roštilj u ulici blizu Arene gde je održana utakmica Crvena Zvezda Galatasaraj. Grupa navijača Crvene Zvezde prošla je tom ulicom i došlo je do sukoba a kasnije i ubistva srpskog državljanina.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je dajedino što zna, a što nije do sada bilo poznato javnosti, a što mu je danas preneto, da se radi o licima koja nisu direktno učestvovala u sukobu dve grupe navijača, već su se na licu mesta zatekli nekim svojim povodom.

"Ono što mi je preneto je da su bili u alkoholisanom stanju", naveo je Marković.

Lokalna policija navela je da se radi o turskom državljaninu, a RTS saznaje da je ubica Marka Ivkovića uhvaćen prilikom pokušaja bekstva iz Istanbula za Antaliju.

Marko Ivković ubijen je pre nedelju dana uoči utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Optužen priznao ubistvo navijača Zvezde

Izvor: RTS, 28.Nov.2014

Optužen za ubistvo Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, Kadri Aktaš priznao je ubistvo, saznaje RTS. Sud u Istanbulu podigao je optužnicu protiv njega i naredio da se, do suđenja, zadrži u pritvoru. Ostali osumnjičeni za učešće u zločinu pušteni su posle ispitivanja u policiji, ali to...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.