Ostin: Pružao bih više u Zvezdinom sistemu

Izvor: Sportske.net, 30.Mar.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostin: "Pružao bih više u Zvezdinom sistemu"

Amerikanac koji je tekuću sezonu proveo u FMP Železniku tvrdi da bi u Zvezdinom sistemu mogao da pruži mnogo više, ali da ne zavisi samo od njega da li će sledeće sezone biti u timu Dejana Radonjića.

Sezona u kojoj je Amerikanac Ajzea Ostin odigrao svoje prve mečeve na profesionalnom nivou pokazala je da bi Crvena zvezda mt:s u njemu mogla da dobije pojačanje za budućnost.

Nakon što se izborio sa Marfinovim sindromom Ostinu je ponuđen ugovor od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvene zvezde mt:s, a po dolasku u Beograd proseleđen je FMP Železniku za koji je nastupa u ABA ligi.

U intervjuu koji je dao za "B92" Ajzea Ostin ističe da nije na njemu da komentariše da li će naredne sezone dobiti priliku da nastupa za Zvezdu.

"Nije na meni odluka da li ću sledeće sezone igrati u Crvenoj zvezdi, to je nešto o čemu odlučuje predsednik kluba Nebojša Čović. Na meni je da dam sve od sebe, da radim svakog dana, predano – iz srca. A, ako je Crvena zvezda u mojoj budućnosti... I njima ću pružiti isto" rekao je Ostin.

Ajzea Ostin upisao je samo devet nastupa za FMP u regionalnom šampionatu i u proseku postizao 9.1 poen i beležio 3.2 skoka. Amerikanac tvrdi da bi u Zvezdinom sistemu funkcionisao još bolje.

"Generalno govoreći, ne samo u vezi sa Zvezdom, definitivno mogu da vidim sebe kao deo takvog košarkaškog sistema. Plejevi i bekovi igraju veoma dobar pik-en-rol, lopta se konstatno kreće sa jedne na drugu stranu terena, s čime se mi u FMP mučimo s vremena na vreme. Verujem da bih u Zvezidnom sistemu mogao da pružam još bolje partije, imao bi više solucija, više prostora za prodor" objasnio je Ostin.

Svoju najbolju partiju u tekućoj sezoni Ajzea Ostin je prikazao u duelu sa MZT Skopljem koji je završio sa 20 poena (4/5 za dva, 3/5 za tri), 2 skoka i ukradenom loptom.

Da li ćemo momka koji je svojevremeno projektovan kao jedan od prvih nekoliko pikova na NBA draftu naredne sezone gledati u Zvezdi pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti tokom leta.

Kompletan intervju koji je Ajzea Ostin dao za "b92" možete pročitati klikom OVDE!

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

AJZEA OSTIN: Hoću li u Zvezdu? O tome odlučuje jedan čovek…

Izvor: HotSport.rs, 30.Mar.2017

Američki centar govorio je o tome hoće li sledeće sezone zaigrati u dresu Crvene zvezde i otkrio ko će doneti tu odluku.. . Gost B92 bio je centar FMP Železnika Ajzea Ostin. Momak visko 216 cm i čovek koga su zdravstveni problemi sprečili u nameri da postane NBA zvezda. Proširena arterija na...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.