OPTUŽNICA: Marko Ivković ubijen sa predumišljajem, suđenje počinje 16. januara

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽNICA: Marko Ivković ubijen sa predumišljajem, suđenje počinje 16. januara

Suđenje turskom državljaninu Kadriju Aktašu, osumnjičenom da je 21. novembra ubio navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića (25) uoči košarkaške utakmice protiv Galatasaraja, počinje 16. januara 2015. godine.

Protiv Kadrija je podignuta optužnica za krivično delo ubistvo sa predumišljajem, dok se još šestorica državljana Turske terete za pomaganje u izvršenju krivičnog dela.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je Javno tužilaštvo u Istanbulu polovinom decembra obavestilo Generalni konzulat Srbije da je protiv "jednog turskog državljanina podignuta optužnica za ubistvo sa predumišljajem".

"Sva suđenja će biti otvorena za javnost, osim ukoliko sudija ne proceni da postoje ograničavajući faktori. Prvo ročište je zakazano za 16. januar, u Porotnom sudu Istanbula", rekli su u MSP.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.