Ninković će u Zvezdi biti glavni! Pozitivac ili negativac, to ćemo znati u decembru (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2014, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ninković će u Zvezdi biti glavni! Pozitivac ili negativac, to ćemo znati u decembru (ANKETA)

Na terenu deluje kao racionalan vezista, jedan od onih koji ljubomorno čuva loptu, ne libeći se da konstantno odigrava na sigurno - najbližem saigraču. Međutim, do četvrtka veče, kada je MOZZART Sport saznao da se Miloš Ninković najverovatnije vraća u Crvenu zvezdu, niko ni slutio nije da bivši reprezentativac naše zemlje ima u sebi tu crtu velikog kockara. Odlukom da ponovo obuče crveno- beli dres popularni Nine je odlučio da pokrene partiju sportske verzije srpskog ruleta, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a kao ulog stavio je kompletnu karijeru i minuli rad.

Kada fudbalski hroničari diskutuju o kvalitetima Miloša Ninkovića, možda i tankoj karijeri, s obzirom na količinu talenta koja se krije u njegovim nogama, obavezno konstatuju da ne vide u Ninetu modernog fudbalskog gladijatora - da na terenu ponekad deluje previše mekano. Ali izgleda da je ta mekoća, ili nazovite to kako vam je volja, sastavni deo ličnosti novog-starog aduta Crvene zvezde. Jer i pored decidiranog Miloševog stava da se neće vraćati u srpski fudbal, niti zauzimati mesto talentovanim momcima poput Vukana Savićevića, Ninkovićevi saborci su znali da mogu da ga slome. Prosto nije bio čvrst i jak da samo odmahne rukom na sve pozive. Otuda je Ninković pao posle jednomesečnog presinga Nikole Mijailovića, Nejca Pečnika i trenera Nenada Lalatovića, koji je samo podržao Zvezdan Terzić u odsudnom trenutku... Saga je na taj način privedena kraju, a Ninković je pristao da bude protagonista sapunice koja mu još nije dodelila ulogu. Tačnije, zna se da će Nine biti glavni – pitanje je samo da li negativac ili pozitivac.

Na stranu to što će se u naredna četiri meseca za njega lepiti epiteti da nije čovek od reči. Pre nego što je stisnuo ruku onima koji su agitovali za njegov povratak, Ninković je morao da zna da postoji jedna nenapisana misao: tamo gde prestaju snovi, počinje fudbal kao posao. A barem prema sopstvenom priznanju Ninković je pobedom u derbiju i osvajanjem titule ostvario sve svoje profesionalne snove. Delovao je suviše prazno, isceđeno, i kada je dobio poziv iz Evijena ponašao se kao onaj problematični sin iz porodice koji kao traži posao, a moli boga da ga ne nađe. Bez žara, bez izazova na horizontu koji će ga motivisati da krene u bolji i bogatiji fudbalski život... I zato bi bilo pogubno da Ninković drugi mandat u Crvenoj zvezdi shvati kao običan posao, posebno jer Zvezdina publika, ma koliko živela na mitovima brojnih ličnosti, zna da bude okrutna i u trenutku poništi stare zasluge. O tome može da priča sada već bivši kapiten Nenad Milijaš, pa i Dejan Savićević kojem se zviždalo na poslednjem meču u Ljutice Bogdana (finale Kupa protiv Partizana 1992. godine).

Očigledno se Ninkoviću svidelo da bude glavni "baja u gradu". Posledica atipične fudbalske karijere, jer se Ninković u hladnom Kijevu finansijski zbrinuo, ali je tamo daleko bio samo jedan od stranaca u ergeli slavnog ukrajinskog kluba. Ovde je dočekao da bude poštovan, da predstavlja mernu jedinicu za odanost i ljubav prema klubu, dočekao je da mu se klanjaju navijači, a brojni ugostitelji nude besplatan obrok. Pitanje je da li če takve privilegije Nine uživati u drugom mandatu, posebno jer je čekao kraj prelaznog roka da ozvaniči svoj povratak.

Naravno, niko ne može da ospori da je Crvena zvezda dobila veliko, ogromno pojačanje, i da je Nenad Lalatović u stanju euforije ispratio kraj priče oko Miloša Ninkovića. Međutim, mnogo pitanja je otvorio taj povratak. Prvo, desio se u danu kada je prvi čovek kluba Zvezdan Terzić ponovio rečenicu o tome kako je donešena strateška odluka unutar kluba da se seniorski tim podmladi, i da je tu u svrhu pod led stavljen Goran Gogić... Što bi rekao jedan beogradski urednik: "Jedan rezon s drugim ne govori".

Dolazak Ninkovića dovešće do lančanog pomeranja za jedno mesto sve boljeg tinejdžera Mihaila Ristića, zatim Daniela Avramovskog, Bosančića, a vrlo verovatno i Vukana Savićevića, čija forma je imala tendenciju blagog rasta... I još jedna vrlo bitna stvar: Ninković dolazi u Ljutice Bogdana s prefiksom igrača koji mora da nadomesti odlazak kapitena Nenada Milijaša (iako nisu isti tipovi vezista) koji je poslednjih mesec dana bio i srce, i pluća jednog tima. U tu svrhu čekaće ga i kultni dres sa brojem 10. To je ona kocka i sportska verzija srpskog ruleta sa početka teksta. O tom teškom bremenu, koji mogu da podnesu ličnosti satkane od specifičnog materijala, moraće da razmišlja Miloš Ninković.

A to što će mu zamerati da nije čovek od reči i da je bilo tvrd u stavu da se neće vraćati u srpski fudbal može da opravda onom starom izrekom - da samo budala ne menja mišljenje.

(Foto: STAR SPORT)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.