Izvor: Danas, 23.Nov.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nijedna pobeda nije vredna ljudskog života

Nakon što je dao nepromišljene izjave odmah posle meča Galatasaraj - Crvena zvezda, kada je pristalice crveno-belih koje su bile u Istanbulu u nameri da uživo podrže svoj tim nazvao teroristima, zbog čega je Aleksandar Vučić premijer Srbije izjavio da je turski stručnjak ubuduće nepoželjan u našoj zemlji, Ergin Ataman juče se pokajao zbog date izjave.

„Kao prvo, želim da izrazim iskreno žaljenje što je preminuo srpski navijač kao posledica incidenata pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i posle utakmice Galatasaraj i Crvena zvezda u Areni ‘Abdi Ipekči’ 21. novembra.

Kao sportista koji godinama učestvuje i pobeđuje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, mogu da kažem da nijedan trofej koji sam osvojio ili ću tek da osvojim nije vredniji od života jednog ljudskog bića. S tim u vezi, izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera. Bez obzira na razloge ubistva i identitet počinilaca oštro osuđujem incidente i kao sportista učiniću sve da dođe do saradnje sa ciljem da se ovo više nikad ne ponovi.

Od današnjeg dana svi smo podjednako odgovorni ako sport izneveri ideju prijateljstva, fer nadmetanja i saradnje i pretvori se u brutalno ratno okruženje koje čak može da zapreti i ljudskim životima. Ovo nije ni lokalni ni nacionalni problem već globalni i ovaj međunarodni fenomen moramo svi zajedno da prevaziđemo. Naš je zadatak da očuvamo sport kao polje etičke i moralne utakmice i da sprečimo da on postane sredstvo za stvaranje tenzija.

Košarka mora da ostane na sportskim terenima i bude tema razgovora koji su isključivo vezani za košarku. Na kraju, želim da naglasim da se nikada neću radovati rezultatu meča koji se odigrao 21. novembra i da ću ga se uvek sećati s tugom.“

Javnosti s poštovanjem,

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.