Nepoželjni Ataman: Vučiću, je l smem u Beograd?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoželjni Ataman: Vučiću, je l' smem u Beograd?

Ko će voditi Turke u "Areni"? Nakon što je postalo jasno da će se putevi Crvene zvezde i istanbulskog tima ponovo ukrstiti u Top 16 fazi, trener Galatasaraja Ergin Ataman poručio je da želi da dođe u opet u Beograd, ali da nije siguran da li će se to i desiti zbog reči srpskog premijera Aleksandra Vučića koji je pre nekoliko nedelja poručio da on nije dobrodošao u Beograd.

Ataman je posle meča u Istanbulu i smrti Marka Ivkovića nazvao navijače Zvezde „teroristima“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što je izazvalo mnogo reakcija na ovim prostorima i komentar prvog čoveka Vlade Srbije. Turčin se pravda da u tom trenutku nije znao za pogibiju pomenutog Ivkovića i da je pogrešno shvaćen, ali to nije mnogo promenilo situaciju.

No, sada nas očekuju još dva meča koja će sa strepnjom i nestrpljenjem pratiti cela Evropa. Galatasaraj će možda u Beograd stići bez prvog trenera uprkos njegovoj želji da vodi ekipu u "Kombank areni".

"Neću više da pričam o tome. U tim trenucima nisam znao da je navijač ubijen i zatim sam se javno izvinio srpskom narodu. Nemamo problem sa srpskim prijateljima i nadam se da ni oni nemaju sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, ovde igra nekoliko važnih srpskih košarkaša, a i srpski treneri su u Turskoj. Želim da idem u Beograd, ali je njihov premijer rekao da sam nepoželjan. Zbog toga to ne zavisi samo od mene, već samo od inicijative našeg Ministarstva inostranih poslova", istakao je Ataman za turski Fanatik.

Čitava priča dobiće epilog u trećem kolu Top 16 faze kada Crvena zvezda čeka turski tim u "Areni".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.