Mitrović i Dangubić uz ONE TEAM

Izvor: NaDlanu.com, 28.Apr.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović i Dangubić uz ONE TEAM

Evroligin projekat društvene odgovornosti koji pod nazivom „Kroz igru učimo“ zajednički sprovode Crvena zvezda Telekom i Specijalna Olimpijada Srbije ušao je u treću, završnu fazu. Ambiziozni program počeo je sa radom 27. marta, a u početnoj fazi akcenat je bio na edukaciji održavanjem časova matematike, srpskog i engleskog jezika.

U drugoj fazi ovog projekta održavani su košarkaški treninzi, dok će u finalnom delu biti sublimirani edukativni i sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << elementi.

Ceo projekat sinhronizovano se sprovodi u pet gradova: Beogradu, Pančevu, Čačku, Zrenjaninu i Pirotu, a njegova najveća vrednost je što je inkluzivnog tipa i uključuje decu iz specijalnih i redovnih škola.

Podsećamo da je osnovna ideja projekta “Kroz igru učimo” bila da se podigne svest o problemu velikog broja nepismenih u Srbiji i ljudi koji imaju samo osnovno obrazovanje i da se naravno podstiče bolja i uspešnija integraciji osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju u naše društvo.

U tome u značajnoj meri su pomogli i košarkaši Crvene zvezde Telekom. Iako su u jeku utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige Luka Mitrović i Nemanja Dangubić svoje slobodno vreme posvetili su upravo akciji ONE TEAM. Naime, Luka Mitrović je kao ambasador projekta održao pokazni trening u dvorani Basket lend, dok je to isto učinio i Nemanja Dangubić u svom rodnom gradu – Pančevu.

Tokom sat vremena druženja razne košarkaške igrice kombinovane su sa kvizovima znanja gde su učesnici ovog projekta bili u prilici da u praksi provere sve ono što su u proteklih mesec dana naučili. Mališani su imali veliku pomoć od strane Zvezdinih prvotimaca, a jedina stvar koja je tokom treninga bila obavezna je bila – OSMEH.

- Još jednom ću ponoviti da mi je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo što sam izabran za ambasadora projekta “Kroz igru učimo”. To posebno ističem sada kada sam bio u prilici da na delu vidim kako ovaj program izgleda. Uživao sam u druženju sa decom, nadam se da će im sve ovo mnogo pomoći, a posebne emocije su mi probudili kada sam video koliko vole košarku. Ponosam sam i na moju Crvenu zvezdu koja osmišljava i realizuje ovakve akcije čime dodatno potvrđuje da je zaista veliki klub – konstatovao je Mitrović, a na njegovu priču nadovezao se Dangubić:

- Posebno mi je drago da sam bio u prilici da se družim sa mojim Pančevcima. Jako je važno da ovakve akcije ne budu usredsređene samo na Beograd, tako da mi je izuzetno zadovoljstvo da se i moj rodni grad našao na ONE TEAM mapi. Uvek se rado odazivam za učešće u projekte ovakvog tipa koji su zaista brojni kada je Zvezda u pitanju – poručio je Dagubić.

Realizaciju čitavog projekta u značajnoj meri pomogli su Telekom Srbija, IDEA, Evro-Giunti i Klett. Završna manifestacija pod nazivom ONE TEAM sportski festival biće održana 9. maja u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Telekom Srbija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.